De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Aantal CyanogenMod installaties passeert 10 miljoen

Gijs Ettes
23 december 2013, 8:08
1 min leestijd
Aantal CyanogenMod installaties passeert 10 miljoen
CyanogenMod installaties

Het aantal CyanogenMod installaties is inmiddels de 10 miljoen gepasseerd, zo hebben de makers van de alternatieve softwareversie voor Android bekendgemaakt. Dit cijfer heeft betrekking op gebruikers die deelnemen aan de CMStats-functie om CyanogenMod beter te maken; het totaal aantal gebruikers zou dus ver boven de 10 miljoen kunnen liggen.

Een andere kanttekening is dat de 10 miljoen betrekking heeft op het aantal apparaten dat op (een versie van) CyanogenMod draait. Verder worden Android-toestellen die 90 dagen of langer niet actief worden gebruikt, verwijderd uit de statistieken. CyanogenMods topman Steve Kondik is niettemin bijzonder blij met het behalen van de mijlpaal, zo laat hij op zijn Google Plus-pagina blijken.

Lees verder na de advertentie.

De mijlpaal van 10 miljoen installaties is niet de enige grote prestatie van CyanogenMod van de afgelopen tijd. Zo maakte CyanogenMod Inc een aantal dagen geleden bekend ruim 30 miljoen dollar op te hebben gehaald, dat het bedrijf gaat gebruiken om CyanogenMod niet alleen uit te brengen op meer smartphones en tablets, maar ook op bijvoorbeeld draagbare apparaten, tv’s en in auto’s.

CyanogenMod Inc heeft in de vorm van Oppo al een hardwarepartner aan boord, maar het bedrijf heeft plannen om in meerdere markten door te breken. Volgens Kondik zal bij elke versie van CyanogenMod de nadruk op de gebruikerservaring worden gelegd.

Lees meer over CyanogenMod

-> Lees meer over CyanogenMod is ons uitgebreide artikel

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu