De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Qualcomm en Twitter investeren 80 miljoen dollar in CyanogenMod

Redactie
23 maart 2015, 16:13
1 min leestijd
Qualcomm en Twitter investeren 80 miljoen dollar in CyanogenMod

Onder andere Qualcomm en Twitter investeren in totaal 80 miljoen dollar in Cyanogen, de maker van de populaire Android-versie CyanogenMod. Het geld wordt gebruikt om de software onafhankelijk van Google te maken.

Lees verder na de advertentie.

Dat maakt Cyanogen maandag bekend. Er gaan al langer geruchten over een grote CyanogenMod investering, maar er is één opvallend feit op te maken uit het persbericht: Microsoft investeert niet in Cyanogen. De softwaregigant werd genoemd als één van de grote investeerders, maar blijkt helemaal niet op de lijst met investeerders voor te komen.

Cyanogenmod investering: waar wordt het geld voor gebruikt?

cyanogenmod-oneplus

Naast Qualcomm en Twitter investeren ook  Telefónica Ventures, Smartfren Telecom, Rupert Murdoch, Andreessen Horowitz and Tencent Holdings in Cyanogen. “We zijn enorm blij dat een diverse groep van strategische investeerders ons steunt om een echt open versie van Android te bouwen”, aldus Cyanogen-ceo Kirt McMaster. De investeerders melden dat ze Cyanogen onder andere gesteund hebben omdat de software bijna het derde grootste mobiele besturingssysteem is.

Het geld wordt gebruikt om Cyanogen uit te breiden met meer ontwikkelaars, die zich gaan bezighouden met het maken van CyanogenMod en apps voor de software. Op dit moment draait Android grotendeels op Googles apps en api’s, en die moeten allemaal opnieuw worden ontwikkeld door Cyanogen. In tegenstelling tot Google mag iedereen vrij gebruik maken van Cyanogens apps en api’s, en worden deze ook geheel opensource.

CyanogenMod moet uiteindelijk een Android-versie worden die geheel losstaat van Google, maar wel alle Android-apps kan draaien die nu voor Android beschikbaar zijn. Dat betekent bijvoorbeeld ook dat Cyanogen werkt aan een eigen app-winkel.

Laatste nieuws over CyanogenMod

Bron: Cyanogen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu