De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

CyanogenMod krijgt eigen camera-app genaamd Focal

Gijs Ettes
27 juli 2013, 11:56
1 min leestijd
CyanogenMod krijgt eigen camera-app genaamd Focal
cyanogenmod-cid-mascot

Vorig weekend hintte CyanogenMod naar een nieuw project dat de makers van de custom rom Nemesis noemde. De teaser gaf echter geen andere details vrij. Die eerste details hebben we nu: Nememis-fase 1 is namelijk Focal, een nieuwe camera-app voor CyanogenMod.

Project Nemesis krijgt dus nog meer fase, maar de eerste stap van het project is het op de schop gooien van de standaard camera-app die wordt meegeleverd met Android. Deze nieuw camera-app heeft Focal, zo meldt website Android Police.

Lees verder na de advertentie.

De interface van Focal ondersteunt bijvoorbeeld widgets in zijn interface, laat je foto’s schieten met je stem, foto’s maken tijdens het filmen van video’s, laat je gemakkelijk door gemaakte foto’s scrollen om ze te selecteren, biedt ondersteuning voor panoramafoto’s van 360 graden én voegt PicSphere toe.

Focal vervangt de wat kale stock Android-camera-app

PicSpheres zijn in principe CyanogenMods variant op de Photospheres van de standaard camera-app voor Android. CyanogenMod is met het uiterlijk van Focal ook erg dichtbij de look van Android gebleven, wat het eigenlijk altijd al doet met zijn custom rom.

Wat ons betreft is het widget-menu een van de interessantste veranderingen die Focal met zich meebrengt, omdat je dankzij die widgets zelf kunt bepalen welke opties je snel kunt zien tijdens het maken van foto’s en filmpjes.

focal

De app is nog wel in zijn bètafase, maar moet vanaf dit weekend in de zogeheten nightlies van CyanogenMod te vinden zijn. Nu wordt het wachten op wat Nemesis-fase 2 ons gaat brengen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu