De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Nieuwe Material Design-apps van CyanogenMod gelekt’

Redactie
15 december 2014, 13:42
1 min leestijd
‘Nieuwe Material Design-apps van CyanogenMod gelekt’

CyanogenMod is druk bezig met zijn broncode te updaten naar Android 5.0. Er zijn inmiddels enkele screenshots van de nieuwe apps uitgelekt.

Lees verder na de advertentie.

De CyanogenMod Material Design-apps worden aan de software toegevoegd. Zo biedt CyanogenMod bijvoorbeeld zijn eigen browser, berichten-app en muziekspeler aan met zijn software, omdat het officieel geen Google-apps met de software mag leveren.

Dat komt omdat CyanogenMod geen ‘officiële’ Android-versie is. Althans, niet één die is goedgekeurd door Google. Maar de CyanogenMod-apps worden door velen wel geprefereerd boven de standaard Google-apps.

CyanogenMod Material Design-apps

In de zes screenshots zijn respectievelijk de browser, command-shell, bestandsbeheerder, berichten-app, geluidsrecorder en muziekspeler te zien. De meeste apps zijn voorzien van een felle kleur, dat veelvuldig in Material Design wordt gebruikt. Ook is de ronde actieknop zichtbaar bij apps die hier gebruik van kunnen maken, zoals de browser en berichten-app.

De apps worden toegevoegd aan CyanogenMod 12, dat op Lollipop is gebaseerd. De verwachting is dat de ontwikkeling van CyanogenMod 12 voor het einde van het jaar is afgerond.

CyanogenMod is de populairste alternatieve Android-versie, die de broncode van Android pakt en veel eigen functies aan de software toevoegt. Veel CyanogenMod-gebruikers zijn erg blij met alle keuzemogelijkheden die ze toegediend krijgen.

Laatste CyanogenMod-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu