De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

CyanogenMod-smartphone van Chinese OnePlus krijgt Qualcomm-chip

Redactie
24 januari 2014, 12:07
1 min leestijd
CyanogenMod-smartphone van Chinese OnePlus krijgt Qualcomm-chip
OnePlus

De Chinese fabrikant OnePlus heeft recentelijk aangekondigd een CyanogenMod-smartphone op de markt te brengen: de OnePlus One. Het zou het tweede CyanogenMod-toestel worden na de Oppo N1, van de eveneens Chinese fabrikant Oppo.

OnePlus meldt tevens dat Qualcomm een groot aandeel gaat hebben in de aankomende CyanogenMod-smartphone. De Amerikaanse chipfabrikant gaat de Chinese mobieltjesfabrikant waarschijnlijk financieel steunen, maar ook van mobiele chips voor smartphones voorzien. De verwachting is dan ook dat de OnePlus CyanogenMod-smartphone een Snapdragon-chip – de meest populaire mobiele chip – krijgt.

Lees verder na de advertentie.

OnePlus CyanogenMod-smartphone

Xperia-M-Tastes-Android-4-4-2-KitKat-via-Unofficial-CyanogenMod-11-Build-415678-2

De smartphone van OnePlus zou met de “beste componenten” worden gebouwd en “de specificaties van een vlaggeschip” krijgen. Welke specificaties het toestel precies krijgt, blijft vooralsnog onbekend. De smartphone zou wel “eenvoudig, robuust en mooi” worden. Ook de releasedatum en prijs zijn nog niet door OnePlus bekendgemaakt. Daarbij is het waarschijnlijk dat de internationale versie van de OnePlus-smartphone niet compatibel is met enkele Nederlandse mobiele netwerken.

Het toestel draait op CyanogenMod (zie screenshots rechts). Dit is eigenlijk Stock Android, zoals we dat kennen van de Nexus-apparaten, maar dan met meer functies op je smartphone of tablet helemaal naar eigen wens aan te passen. Ook rolt CyanogenMod updates uit, en ben je niet afhankelijk van een fabrikant. Daarbij werkt CyanogenMod aan veel apps die de de apps van Android Open Source Project, zoals de galerij, moeten vervangen. Het blijft ook mogelijk om de officiële Google-apsp te gebruiken.

Lees meer over CyanogenMod

via

-> Lees meer over CyanogenMod is ons uitgebreide artikel

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

OnePlus One
OnePlus One

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu