CyanogenMod nu beschikbaar voor ‘normale’ Oppo N1

Redactie
27 december 2013, 16:50
2 min leestijd
CyanogenMod nu beschikbaar voor ‘normale’ Oppo N1
Oppo N1 front and back

De populaire alternatieve Android-versie CyanogenMod is nu ook beschikbaar voor de Oppo N1. Dat maakt de Chinese fabrikant bekend. Bezitters van de Oppo N1 krijgen hierdoor de mogelijkheid om hun grote toestel van CyanogenMod te voorzien zonder de speciale Oppo N1 CyanogenMod-editie aan te schaffen.

CyanogenMod kenmerkt zich door de vele aanpassingsmogelijkheden en het uiterlijk van de kale Android-versie, de interface die ook Google gebruikt voor zijn Nexus-lijn.

Lees verder na de advertentie.

De CyanogenMod-software voor de N1 is hier te downloaden

Oppo N1 specs

De Oppo N1 is voorzien van een 5,9 inch full hd-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en een pixeldichtheid van 373 pixels per inch. Dat is haarscherp. Verder beschikt de smartphone over een Qualcomm Snapdragon 600 1,7GHz quadcoreprocessor, 2GB werkgeheugen, 16/32GB opslagruimte en een batterij van 3610 mAh. Door de grote accu zal de smartphone vermoedelijk met gemak een dag halen.

oppon1

Verder draait de Oppo N1 op Android 4.2 (Jelly Bean), samen met Oppo`s nieuwe Color OS. De softwarelaag die Oppo levert, is kleurrijke en heeft veel weg van andere Chinese softwarelagen. Dit betekent: vrolijke design-interfaces en grote widgets. Het is waarschijnlijk dat de Oppo N1 ook stock Android of een combinatie van Oppo en CyanogenMod kan draaien. Het toestel weegt 213 gram.

Twee belangrijke features van de Oppo N1 zijn de roterende 13 megapixelcamera en de touchpad aan de achterzijde. Door de roterende 13 megapixel-camera, die van 67 verschillende componenten is gemaakt, kun je zowel zogeheten selfies als normale foto`s in de beste kwaliteit schieten. De camera is tevens voorzien van een speciale lens en Owl-processor die de foto`s verwerkt. Dit zou eenzelfde kwaliteit als de iPhone 5S en Xperia Z1 moeten opleveren.

De touchpad aan de achterzijde, genaamd O-Touch, laat je scrollen, tappen of foto`s schieten. Dit is bijvoorbeeld handig tijdens browsen of lezen, waarbij je dus met dezelfde hand het toestel vasthoudt via de achterzijde kunt scrollen. Op papier een hele interessante manier van besturen die in de praktijk mogelijk heel fijn kan uitpakken.

De Oppo N1 is te koop voor een adviesprijs van 449 euro.

-> Lees meer over CyanogenMod is ons uitgebreide artikel

Lees meer over de Oppo N1

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Oppo N1
Oppo N1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu