Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘CyanogenMod slaat overnamebod Google af, wil zelfstandig blijven’

Redactie
3 oktober 2014, 11:41
1 min leestijd
‘CyanogenMod slaat overnamebod Google af, wil zelfstandig blijven’
CyanogenMod overname

CyanogenMod heeft onlangs een aanbod van Google afgeslagen om aan het team van Android te worden toegevoegd, als we het doorgaans goed ingelichte The Information mogen geloven. En dat is een grote beslissing, want ondanks de miljoenen dollars aan investeringen maakt CyanogenMod nog geen winst. CyanogenMod, dat sinds een jaar een ‘echt bedrijf’ is, moet logischerwijs wel winst gaan maken. En dan was een CyanogenMod overname door Google heel aantrekkelijk geweest om je over dat soort commerciële zaken niet meer druk te maken.

Volgens potentiële investeerders in CyanogenMod heeft de grootste custom rom-bouwer een overnamebod van Google, die door Android-baas Sunder Pichai werd aangeboden, afgeslagen. Hoe hoog het bod was, is niet bekend. CyanogenMod wil dus voorlopig zelfstandig zijn.

Lees verder na de advertentie.

CyanogenMod overname

CyanogenMod is op dit moment bezig om investeringen binnen te halen en het bedrijf te laten waarderen. Volgens bronnen zou CyanogenMod zijn bedrijf willen laten waarderen op een waarde van 1 miljard dollar. Maar het blijft vooralsnog onduidelijk hoe CyanogenMod het grote geld wil gaan verdienen.

Gaat CyanogenMod genoeg geld verdienen door de levering van hun mobiele besturingssysteem aan fabrikanten als OnePlus? Of moeten ze apps gaan preloaden waar de ontwikkelaars voor betalen? Premium CyanogenMod-diensten voor back-up of beveiliging? Of laten betalen voor een gemakkelijkere installer om CyanogenMod op smartphones en tablets te installeren? De tijd zal het leren. Het is nu wel duidelijk dat CyanogenMod grootste plannen heeft als ‘officieel bedrijf’ en zelfs Google kan afslaan omdat het zo overtuigd is van zijn eigen kunnen.

→ Lees ook de 5 beste custom roms voor je Android, met onder andere CyanogenMod

Laatste CyanogenMod-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu