CyanogenMod-ceo: Samsung wordt binnen vijf jaar vermorzeld

CyanogenMod-ceo Kirk McMaster heeft opnieuw een ietwat opmerkelijke uitspraak gedaan. Volgens hem wordt Samsung, de leider binnen de Android-markt, binnen vijf jaar “vermorzeld”.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dat zegt McMaster in een interview met Business Insider.  Het is niet de eerste opvallend uitspraak van McMaster (rechts op bovenste foto).  Zo  noemde hij Google “een tiran die over Android waakt“ en Samsung “incompetent“ om een goed mobiel besturingssysteem te bouwen.

Daarnaast wordt McMaster verantwoordelijk gehouden voor de breuk met OnePlus, dat de software van CyanogenMod gebruikt voor zijn smartphone. Meer over de ruzies met Google en OnePlus lees je in ons artikel over CyanogenMod en Google.

CyanogenMod Samsung-uitspraak

Android 5.1

Goedkope Android One-smartphones

“Samsung wordt de volgende Nokia in de komende vijf jaar. Ze worden vermorzeld”, zo zegt McMaster. De CyanogenMod-ceo denkt hetzelfde voor Apple, omdat het bedrijf geen low-end-smartphones voor de markt uitbrengt. Volgens hem zijn low-end-smartphones, of in ieder geval smartphones met een laag prijskaartje, de toekomst voor de mobiele markt omdat krachtigere hardware steeds goedkoper wordt.

Om zijn uitspraken kracht bij te zetten, noemde hij het voorbeeld van Micromax. Deze fabrikant van goedkope smartphones is binnen acht maanden Samsung voorbijgestreefd in India, waar het nu de populairste fabrikant is. Volgens McMaster gaat de rest van de wereld hetzelfde voorbeeld volgen. “Dit gaan we overal zien”, aldus de CyanogenMod-ceo.

Laatste nieuws over CyanogenMod

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.