CyanogenMod-ceo: Samsung wordt binnen vijf jaar vermorzeld

Redactie
6 maart 2015, 10:37
1 min leestijd
CyanogenMod-ceo: Samsung wordt binnen vijf jaar vermorzeld

CyanogenMod-ceo Kirk McMaster heeft opnieuw een ietwat opmerkelijke uitspraak gedaan. Volgens hem wordt Samsung, de leider binnen de Android-markt, binnen vijf jaar “vermorzeld”.

Lees verder na de advertentie.

Dat zegt McMaster in een interview met Business Insider.  Het is niet de eerste opvallend uitspraak van McMaster (rechts op bovenste foto).  Zo  noemde hij Google “een tiran die over Android waakt“ en Samsung “incompetent“ om een goed mobiel besturingssysteem te bouwen.

Daarnaast wordt McMaster verantwoordelijk gehouden voor de breuk met OnePlus, dat de software van CyanogenMod gebruikt voor zijn smartphone. Meer over de ruzies met Google en OnePlus lees je in ons artikel over CyanogenMod en Google.

CyanogenMod Samsung-uitspraak

Android 5.1
Goedkope Android One-smartphones

“Samsung wordt de volgende Nokia in de komende vijf jaar. Ze worden vermorzeld”, zo zegt McMaster. De CyanogenMod-ceo denkt hetzelfde voor Apple, omdat het bedrijf geen low-end-smartphones voor de markt uitbrengt. Volgens hem zijn low-end-smartphones, of in ieder geval smartphones met een laag prijskaartje, de toekomst voor de mobiele markt omdat krachtigere hardware steeds goedkoper wordt.

Om zijn uitspraken kracht bij te zetten, noemde hij het voorbeeld van Micromax. Deze fabrikant van goedkope smartphones is binnen acht maanden Samsung voorbijgestreefd in India, waar het nu de populairste fabrikant is. Volgens McMaster gaat de rest van de wereld hetzelfde voorbeeld volgen. “Dit gaan we overal zien”, aldus de CyanogenMod-ceo.

Laatste nieuws over CyanogenMod

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu