Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

CyanogenMod laat gebruikers (scherm)video’s opnemen van Android

Redactie
21 oktober 2013, 10:14
1 min leestijd
CyanogenMod laat gebruikers (scherm)video’s opnemen van Android
scherm opnemen van Android

CyanogenMod 10.2, de laatste versie van de populairste alternatieve Android-software, krijgt binnenkort de mogelijkheid voor screen recording, ofwel het scherm opnemen van Android. Dit is een zeer gewilde feature bij veel gebruikers, waardoor het mogelijk wordt om bijvoorbeeld een gamesessie van een leuke Android game op te nemen en vervolgens op YouTube te zetten.

Als de feature aan CyanogenMod wordt toegevoegd, kunnen gebruikers via de knoppencombinatie ‘volume omhoog en powerknop’ het scherm voor een onbepaalde tijd opnemen. Naast het scherm opnemen van Android worden ook het geluid en de aanrakingen geregistreerd.

Lees verder na de advertentie.

De mogelijkheden

Een video maken van hetgeen dat op het scherm gebeurt, kan heel interessant zijn. Naast een gamesessie kunnen ontwikkelaars de feature gebruiken om een app te demonstreren en kunnen gebruikers door een video op te nemen bugs en fouten aan de ontwikkelaar doorgeven of tutorials voor anderen maken.

Het blijft vooralsnog onduidelijk wanneer de feature daadwerkelijk naar alle CyanogenMod-gebruikers wordt uitgerold, maar de verwachting is dat deze de komende week in een nightly, ofwel een dagelijks veranderende software-build, wordt toegevoegd. Bekijk onderstaande video voor een voorbeeld van de handige feature.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu