De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

CyanogenMod team versterkt met twee belangrijke Android-ontwikkelaars

Redactie
25 januari 2014, 15:23
2 min leestijd
CyanogenMod team versterkt met twee belangrijke Android-ontwikkelaars
CyanogenMod team

Het CyanogenMod team wordt versterkt met twee belangrijke Android-ontwikkelaars. De één is de bedenker en maker van Android Open Kang Project (AOKP, één van de meest succesvolle alternatieve software-versies (ook wel een rom genoemd) voor verschillende Android-toestellen. Ook ik maakte gebruik van AOKP in mijn tijden met de eerste Nexus-smartphones. De ontwikkelaar, Roman Birg, zal per direct voor CyanogenMod gaan ontwikkelen en de Android-versie promoten.

De andere ontwikkelaar is afkomstig van de rom ChameleonOS, en is daarmee een stuk minder bekend dat Birg. CyanogenMod ziet echter potentie in Clark Cheff, de hoofdontwikkelaar van de Android-versie. Daarmee heeft CyanogenMod twee nieuwe ontwikkelaars in hun team die gaan helpen om CyanogenMod te verbeteren en waarschijnlijk ook om eigen applicaties te ontwikkelen.

Lees verder na de advertentie.

Waarom zijn zij uitgekozen?

Birg en Cheff ontwikkelden hun roms op basis van het Android Open Source Project, de opensource-basis van Android, en CyanogenMod, dat tevens opensource is. Zij ‘leenden’ aspecten van Android Open Source Project en CyanogenMod, en ontwikkelden daarbij hun eigen toevoegingen (van apps tot functies en design) en verbeteringen van de aspecten die ze van beide opensource-projecten hadden geleend. Hierdoor zijn zowel Birg als Cheff al bekend met de code van CyanogenMod, en het ontwikkelen van modellen op basis van Googles mobiele besturingssysteem.

Waarom wordt het CyanogenMod team groter?

Be053lMIAAAPOk6

CyanogenMod werkt reeds samen met de Chinese fabrikanten Oppo en OnePlus om eigen Android-toestellen op de markt te brengen. De Oppo N1, die links te zien is, draait bijvoorbeeld al op CyanogenMod. Het mag duidelijk zijn: CyanogenMod heeft grootse plannen om meer van dit soort projecten te lanceren.

CyanogenMod is eigenlijk Stock Android, zoals we dat kennen van de Nexus-apparaten, maar dan met meer functies op je smartphone of tablet helemaal naar eigen wens aan te passen. Ook rolt CyanogenMod updates uit, en ben je niet afhankelijk van een fabrikant. Daarbij werkt CyanogenMod aan veel apps die de de apps van Android Open Source Project, zoals de galerij, moeten vervangen. Het blijft ook mogelijk om de officiële Google-apps te gebruiken.

-> Lees meer over CyanogenMod is ons uitgebreide artikel

Lees meer over CyanogenMod

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu