De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

CyanogenMod gaat eindelijk sneller stabiele updates doorvoeren

Redactie
5 mei 2014, 14:21
1 min leestijd
CyanogenMod gaat eindelijk sneller stabiele updates doorvoeren
CyanogenMod updates

CyanogenMod heeft bekendgemaakt dat zij sneller stabiele updates gaan doorvoeren. De ‘echte’ stabiele updates gaan verdwijnen, zoals de release candidaten. In plaats daarvan gaat CyanogenMod de M-serie als stabiele updates zien. Deze M-serie wordt maandelijks geüpdatet, maar CyanogenMod bevestigt dat zij vaker hun gebruikers van deze stabiele versie gaan voorzien. Mogelijk wordt de software dan twee keer per maand geüpdatet.

Het nieuws komt vlak na de aankondiging van de OnePlus One, het tweede toestel dat officieel door CyanogenMod wordt ondersteund en met de alternatieve Android-versie wordt geleverd. De Oppo N1 was de eerste telefoon met een officiële CyanogenMod-versie.

Lees verder na de advertentie.

CyanogenMod updates

CyanogenMod rolt standaard nighlies, M-edities en release candidates uit. Eerstgenoemde zijn Android-versies die elke dag worden geüpdatet, de M-versie was de maandelijkse stabiele versie en de release candidate gold als een Android-versie die je maar één keer in het halfjaar hoefde up te daten. Dit wordt dus veranderd, waarbij degenen met een stabiele CyanogenMod-versie de mogelijkheid hebben om waarschijnlijk twee keer per maand up te daten.

cyanogenmod-11-Android-4.4-Galaxy-S4

Over CyanogenMod
CyanogenMod is de meest populaire alternatieve Android-versie. CyanogenMod is gebaseerd op het Android Open Source Project, de opensource-versie van Android. Hier worden alle Android-versies op gebaseerd, zoals Samsungs TouchWiz of HTC`s Sense-software. Ook Google gebruikt voor zijn Nexus-software Android Open Source Project, en voegt enkele toevoegingen aan de code toe. CyanogenMod doet precies hetzelfde, alleen is deze Android-versie enorm uitgebreid en tegelijkertijd grotendeels gebaseerd op stock Android, de Google-versie van het mobiele besturingssysteem. Dat valt in de smaak bij Android-puristen die toch meer features willen dan Google hen biedt.

Lees ook

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu