Danger-oprichters werken met Andy Rubin aan nieuwe Android-hardware

Redactie
12 mei 2011, 16:03
1 min leestijd
Danger-oprichters werken met Andy Rubin aan nieuwe Android-hardware
danger oprichters

Danger was in de VS ooit een legendarisch bedrijf. Ze waren producent van de Sidekick, een telefoon waarmee je heel makkelijk berichtjes kon typen. Danger werd voor 500 miljoen dollar aan Microsoft verkocht, maar de oprichters werken inmiddels bij Google.

Eén ervan is bekend bij iedere Android-gebruiker: het is Andy Rubin, de bedenker van Android en nu bij Google de grote baas van Android. De andere twee zijn Joe Britt en Matt Hershenson. Met z’n drieën richtten ze ooit Danger Incorporated op en nu zijn ze bij Google bezig het met ontwikkelen van nieuwe Android-hardware. Minder dan een jaar geleden kwamen ze stilletjes bij Google in dienst.

Lees verder na de advertentie.

sidekick

Ze werken nu aan accessoires voor Android, al lijkt het om meer te gaan dan simpele accessoires met Google-opdruk. Er is zelfs een speciaal bedrijfsonderdeel (Android Hardware) voor opgericht. Wel zou Joe Britt hebben gezegd dat hij op lange termijn graag wat Android-randapparatuur zou willen zien. Danger maakte zowel hard- als software voor de Sidekick, dus het kan nog alle kanten op. Overigens is de software-architect van de Sidekick-software (Matias Duarte) inmiddels ook in dienst bij Google.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu