Neem een tour door een Google-datacenter via Cardboard
Erwin Vogelaar

Google neemt je mee op een tour door één van zijn datacentra in een 360 graden-video. Zet dus je Cardboard op en neem een kijkje.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Datacenter Cardboard

We lezen vaak over de servers van Google, maar het is lastig een beeld te vormen van hoe die er uit zien eruitziet. Daar komt nu verandering in, want Google neemt ons mee op een tour door een van zijn datacentra. De video is volledig in 360 graden opgenomen, dus je bent vrij om rond te kijken. Dit kan door je muis te slepen in onderstaande YouTube-video, maar het leukst is natuurlijk om Google Cardboard op te zetten en zo virtueel tussen het blazende geluid van de servers te staan.

De video is bedoeld als een promo voor het Cloud Platform van Google. Dit betekent dus helaas ook veel reclamepraatjes over de beveiliging, privacy en efficiëntie van het datacenter in enigszins pijnlijk vooraf ingestudeerde gesprekjes. Toch is de video zeker te moeite waard om te kijken, om zo de hardware te zien die de Google-diensten overeind houden. De video duurt iets langer dan acht minuten, maar je bezoekt verschillende locaties in de tour, zodat er altijd wel wat nieuws om je heen te zien is.

Eerder deze week hoorden we hoe Google onderdelen van zijn Cloud Platform gaat delen met app-makers, zodat er betere apps gemaakt kunnen worden. Zowel de openstelling van de spraakherkenning API als een platform voor machine learning, moet ervoor zorgen dat app-makers makkelijker de technologie achter de clouddiensten van Google kunnen invoeren.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.