De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Flink meer mobiel internetverkeer tijdens oud en nieuw dan vorig jaar

Rutger Otto
1 januari 2015, 13:18
1 min leestijd

Er werd dit jaar tijdens oud en nieuw flink meer gebruik gemaakt van mobiel internet dan vorig jaar. Dat melden verschillende Nederlandse providers.

Lees verder na de advertentie.

Dataverkeer oud en nieuw

Vodafone heeft ten opzichte van vorig jaar een stijging van 55 procent gemeten. Volgens de provider werd er vooral een beroep gedaan op 4G: het gebruik hiervan was vier keer groter in vergelijking met vorig jaar. Internet was bij Vodafoneklanten behoorlijk populair. Er werd nog steeds veel gebeld: 7 miljoen keer, maar dat is een daling van 3,6 procent. Ook werden er minder sms`jes verstuurd: 15 miljoen, wat neerkomt op een daling van 30 procent. Er werd in Amsterdam het meest gebeld (met name op de Dam), in Rotterdam werd de meeste data verbruikt.

KPN en T-Mobile

Ook KPN meldt dat er meer mobiel dataverkeer was rond de jaarwisseling. Volgens de provider werd er drie keer meer verbruikt dan vorig jaar rond dezelfde tijd. Bij T-Mobile werd tussen twaalf en twee vannacht 182 procent meer data verstuurd dan normaal op een woensdagnacht. De provider heeft geen vergelijking genoemd met de voorgaande jaarwisseling. Ook het aantal verzonden berichtjes is niet bekend, wel werden zo`n 2,2 miljoen telefoontjes gepleegd tussen 00.00 uur en 02.00 uur.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu