Google maakt eigen Daydream-bril voor virtual reality

Erwin Vogelaar
19 mei 2016, 20:24
2 min leestijd
Google maakt eigen Daydream-bril voor virtual reality

Gisteren heeft Google het nieuwe Android VR-platform Daydream aangekondigd. Inmiddels is er veel meer duidelijk. Zo maakt Google onder andere ook een eigen bril.

Lees verder na de advertentie.

Daydream-bril

Eén van de grote aankondigingen bij Google I/O was Daydream, het nieuwe virtual reality-platform van Google. Met Daydream maakt Google een universele manier om virtual reality te ervaren via Android, die werkt met verschillende toestellen, diensten en brillen. Er wordt tevens een controller gemaakt voor veel meer mogelijkheden in de apps en Daydream krijgt een eigen Google Play Store voor deze apps. Inmiddels is er meer duidelijk. Zo gaat Google zelf ook een bril maken.

daydream-bril

Daydream is een open platform waar fabrikanten brillen voor kunnen maken, maar Google gaat ook de concurrentie aan. De Google-bril zal een evolutie van Google Cardboard zijn, maar gaat meer richting Gear VR qua kwaliteit. Hierdoor is de bril een stuk comfortabeler voor langere sessie. Ook gaat Google zorgen voor een serie smartphones die ‘Daydream-ready’ zijn, van onder andere LG, Samsung, HTC, Xiaomi, Alcatel en anderen. Deze toestellen moeten een ideale ervaring bieden als ze in een Daydream-bril gestopt worden.

En die Google Play Store voor virtual reality? Google gaat de apps sterk cureren, zodat kwaliteit voorop blijft staan. Het bedrijf is nog in gesprek met ontwikkelaars om te zien hoe deze selectie gaat plaatsvinden. Een groot gedeelte van de apps in deze speciale Google Play Store zal ongetwijfeld bestaan uit games. Makers van de grootste game-engines, Unreal Engine en Unity, hebben inmiddels aangegeven dat ze Daydream gaan ondersteunen.

Jump camera

Om ook andere content voor VR te blijven ondersteunen, bouwt Google een IMAX-versie van de Jump-camera. De Jump-camera is een cirkel aan 16 camera’s waarmee 360 graden-video’s mee geschoten kunnen worden. De IMAX-versie moet voor bijzonder scherpe video’s zorgen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu