‘Googles Daydream VR-platform verschijnt in de komende weken’
Lars Paymans

Googles virtual reality-platform Daydream staat voor de deur. Een nieuw gerucht stelt dat het platform ‘de komende weken’ al moet verschijnen. Ondertussen probeert Google YouTube-sterren voor zich te winnen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Daydream lancering aanstaande

Een nieuw artikel van Bloomberg beweert dat Google op het punt staat om Daydream te lanceren. Om met de komst van het VR-platform direct een plek op de markt te veroveren, zou het bedrijf flinke geldbedragen uitgeven aan verschillende soorten VR-content, apps en deals met populaire YouTubers. Deze bedragen kunnen per deal al meer dan honderdduizend dollar kosten.

Toen Google Daydream onthulde tijdens Google I/O 2016 kregen we hier al een voorproefje van. Sindsdien hebben prominente merken als Hulu, IMAX, de NBA en game-ontwikkelaar Ubisoft zich achter het platform geschaard. Vooral games zouden Google interesseren, waar dan ook het meeste geld in geïnvesteerd wordt.

daydream lancering aanstaande

Met Daydream wil Google een toegankelijk virtual reality-platform ontwikkelen voor Android. Veel belangrijke smartphonemerken hebben al toegezegd dat hun toekomstige toestellen Daydream gaan ondersteunen. Dit betekent dat ze de juiste hardware krijgen, maar ook dat ze bevestigd kunnen worden aan de speciale Daydream-headset die binnenkort moet verschijnen.

Zodra Daydream de komende weken verschijnt, zullen we eindelijk te weten komen hoe de bijbehorende headset eruit komt te zien, en wat de controllers die erbij geleverd worden precies in huis hebben. Interessante weken voor mensen die benieuwd zijn naar de evolutie van virtual reality op smartphones dus.

Lees het laatste nieuws over Google Daydream

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.