‘Googles Daydream VR-platform verschijnt in de komende weken’

Lars Paymans
24 augustus 2016, 11:43
1 min leestijd
‘Googles Daydream VR-platform verschijnt in de komende weken’

Googles virtual reality-platform Daydream staat voor de deur. Een nieuw gerucht stelt dat het platform ‘de komende weken’ al moet verschijnen. Ondertussen probeert Google YouTube-sterren voor zich te winnen.

Lees verder na de advertentie.

Daydream lancering aanstaande

Een nieuw artikel van Bloomberg beweert dat Google op het punt staat om Daydream te lanceren. Om met de komst van het VR-platform direct een plek op de markt te veroveren, zou het bedrijf flinke geldbedragen uitgeven aan verschillende soorten VR-content, apps en deals met populaire YouTubers. Deze bedragen kunnen per deal al meer dan honderdduizend dollar kosten.

Toen Google Daydream onthulde tijdens Google I/O 2016 kregen we hier al een voorproefje van. Sindsdien hebben prominente merken als Hulu, IMAX, de NBA en game-ontwikkelaar Ubisoft zich achter het platform geschaard. Vooral games zouden Google interesseren, waar dan ook het meeste geld in geïnvesteerd wordt.

daydream lancering aanstaande

Met Daydream wil Google een toegankelijk virtual reality-platform ontwikkelen voor Android. Veel belangrijke smartphonemerken hebben al toegezegd dat hun toekomstige toestellen Daydream gaan ondersteunen. Dit betekent dat ze de juiste hardware krijgen, maar ook dat ze bevestigd kunnen worden aan de speciale Daydream-headset die binnenkort moet verschijnen.

Zodra Daydream de komende weken verschijnt, zullen we eindelijk te weten komen hoe de bijbehorende headset eruit komt te zien, en wat de controllers die erbij geleverd worden precies in huis hebben. Interessante weken voor mensen die benieuwd zijn naar de evolutie van virtual reality op smartphones dus.

Lees het laatste nieuws over Google Daydream

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu