Daydream View vanaf 10 november te koop

Thomas Haenen
2 november 2016, 9:04
2 min leestijd
Daydream View vanaf 10 november te koop

De Daydream View, Google’s virtual reality-headset, wordt vanaf 10 november verkocht in verschillende landen. Nederland is helaas nog niet direct aan de beurt.

Lees verder na de advertentie.

Daydream View releasedatum

Google brengt de Daydream View eind volgende week uit in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Duitsland. Een Nederlandse releasedatum voor de VR-headset is nog niet bekend, maar geintereseerden kunnen dus de grens over om de headset in Duitsland op te pikken. Daar wordt deze voor 69 euro verkocht bij de winkels van Deutsche Telekom.

De vijf landen met een Daydream View releasedatum van 10 november zijn niet geheel toevallig dezelfde landen waar de Google Pixel en Pixel XL onlangs verschenen. De headset vereist namelijk een compatibele smartphone om te werken en vooralsnog zijn de Pixel-toestellen de enige compatibele toestellen. Het is nog onbekend of en wanneer de Google Pixel en Pixel XL in Nederland verschijnen.

daydream vergelijking

Meer over Daydream

Daydream View is de eerste headset voor Google’s nieuwe virtual reality-platform. Met Daydream kunnen gebruikers Netflix, YouTube, Google Street View en verschillende andere apps in VR beleven. Ook zijn er vele games voor het platform in ontwikkeling, zoals een spel gebaseerd op de wereld van Harry Potter.

De nieuwe headset is vergelijkbaar met de Gear VR, Samsungs headset die onder andere met de Galaxy S7 werkt. Beide headsets zijn voorzien van verschillende sensoren, maar gebruiken het scherm van je eigen smartphone voor de beelden. De Daydream View is iets goedkoper dan de Gear VR en wordt bovendien geleverd met een kleine afstandsbediening die als besturing gebruikt kan worden in verschillende apps en games.

Het onlangs verschenen Android 7.1 biedt ondersteuning voor Daydream. De verwachting is daarom dat er volgend jaar verschillende andere smartphones produceren die met de Daydream View werken. Daarnaast kunnen bedrijven hun eigen vr-headsets produceren die Daydream-apps ondersteunen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu