Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Huidige smartphones krijgen geen Daydream VR-ondersteuning’

Lars Paymans
27 mei 2016, 17:11
2 min leestijd
‘Huidige smartphones krijgen geen Daydream VR-ondersteuning’

Google I/O staat in het teken van vernieuwing en innovatie, maar betekent vaak ook dat het tijd wordt om alvast voor een nieuwe smartphone te gaan sparen. Zo ook in het geval van Daydream VR.

Lees verder na de advertentie.

Daydream VR ondersteuning eind 2016

Tijdens Google I/O kregen we een eerste blik op Daydream VR. Deze techniek moet virtual reality op Android niet alleen toegankelijk maken, maar ook drastisch verbeteren. Zelfs de beste smartphones van het moment zijn echter nog niet klaar voor Daydream.

Google Daydream

In een gesprek met RoadtoVR legt Clay Bayvor, Google VR-chef, uit waar de pijnpunten zitten. Allereerst wil Google dat de lat bij de kwaliteit van Daydream erg hoog ligt, en dat is simpelweg niet mogelijk met de smartphones die nu in de winkels liggen.

Huidige smartphones niet geschikt

“Er zullen waarschijnlijk geen smartphones achteraf worden uitgerust met Daydream VR ondersteuning“, zo legt Bayvor uit. De bewegingssensoren in de smartphones zijn hier voor een groot deel verantwoordelijk voor. Google wil er zeker van zijn dat deze erg gevoelig en krachtig zijn, zodat ze goed afgesteld kunnen worden voor Daydream VR.

Dit zorgt er ook voor dat je als gebruiker minder snel misselijk wordt als je de VR headset opzet. De simulatie hoeft maar een fractie van een seconde de verkeerde kant op te bewegen om jou een onaangenaam gevoel te geven.

Een hogere resolutie van het scherm helpt hier ook bij, inclusief de snelheid waarop het beeld ververst wordt. Tot slot is hier een processor voor nodig die met gemak beelden met 60 frames per seconde op het scherm kunnen zetten.

Daydream vr ondersteuning

‘Wacht nog een paar maanden’

Als je een smartphone wilt die klaar is voor Daydream VR ondersteuning, dan kun je volgens Bayvor het beste wachten tot het einde van het jaar. “Als je een VR-fan bent, zou ik nog een paar maanden wachten met het kopen van je volgende toestel“, zo besluit Bayvor.

Eerder bleek ook al dat de seamless updates van Android N ook niet door de huidige Nexus-toestellen ondersteund zal worden. Met seamless updates worden nieuwe versies van Android automatisch op de achtergrond geïnstalleerd, zodat jij hier hinder van ondervindt. Dit zou volgens Google teveel gedoe zijn, omdat een smartphone dan eerst volledig opnieuw ingedeeld zou moeten worden.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Road to VR
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu