De 10 beste Android-apps voor de Nexus 7

Redactie
14 augustus 2012, 12:07
5 min leestijd

De Nexus 7 is een geweldig apparaat: een kleine, handzame en enorm snelle tablet die je gemakkelijk in je tas meeneemt. Het grote nadeel van Google’s tablet is dat veel Android-apps nog niet voor grote schermen geoptimaliseerd zijn. AndroidPlanet selecteert tien apps die je wél direct op je gloednieuwe Nexus 7 (of andere Android-tablet) moet installeren.

Lees verder na de advertentie.

Omdat het scherm van de Nexus 7 niet enorm groot is, worden de meeste Android-apps vergroot. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij de officiële Twitter- en Facebook-app. En dat is jammer, want apps maken hierdoor niet optimaal gebruik van het grotere scherm. De tien onderstaande apps doen dat wél, en op een hele goede manier.

Google+
Google’s sociale netwerk mag dan niet het meest populaire sociale netwerk zijn, de Android-app werkt geweldig. Het scrollen gaat enorm soepel en de posts worden duidelijk in beeld gebracht. Het is ook mogelijk om via Google+ een hangout te starten, waarmee je met meerdere mensen tegelijkertijd kunt videobellen. Facebook zou nog heel wat kunnen leren van de Google+ app.

Download: Google+ (gratis)

Google Currents
Google Currents is de nieuwe RSS-lezer van Google, die de strijd met onder andere Flipboard en Pulse wil aangaan. Het voordeel van Google Currents is dat de artikelen een stuk simpeler en daarmee ook wat netter worden gepresenteerd, waarbij beeld niet de dominante factor is: het draait in Google Currents om de tekst. De app beschikt tevens over een handige sidebar, die alle artikelen van een website onder elkaar weergeeft om snel tussen content te navigeren.

Download: Google Currents (gratis)

Pocket
Pocket is een geschenk uit de hemel en mijn grote favoriet op de Nexus 7. Met Pocket kun je artikelen via je desktop of Android-toestel opslaan om later te lezen. De app weergeeft de artikelen in een mooi overzicht en je kunt verschillende instellingen aanpassen om het leesplezier te bevorderen, zoals een sepia-thema selecteren of het lettertype groter maken. Pocket is voornamelijk handig voor de langere artikelen of essays die je graag op een ander tijdstip zou willen lezen, en met Pocket – dat ook voor smartphones beschikbaar is – heb je ze altijd bij de hand.

Download: Pocket (gratis)

Kobo eBooks
In de Google Play Store zijn verschillende goede e-readers te vinden, maar Kobo steekt er voor mij bovenuit. Met Kobo kun je je eigen digitale PDF-boeken en EPUB-boeken importeren die in een mooi boekenkast-overzicht worden weergegeven en heb je de mogelijkheid om via de app e-books te kopen. Het nadeel aan Kobo is dat het omslaan van een bladzijde geen leuke animatie activeert, maar verder is de app snel, licht en geoptimaliseerd voor (kleinere) tablets.

Download: Kobo eBooks (gratis)

Tweetcaster
De officiële Twitter-app voor Android is niet geoptimaliseerd voor het gebruik met de Nexus 7 en andere Android-tablets. Dat is jammer, maar je hebt genoeg alternatieven. Tweetcaster heeft wél een handig tabletdesign, waarbij je een sidebar hebt met verschillende opties met onder andere je timeline, mentions en een speciaal foto-tabblad. De gratis versie bevat wel reclame-banners. De reclame kun je verwijderen door de betaalde versie van 3,80 euro aan te schaffen.

Download: Tweetcaster (gratis)

Pulse News
Net als Google Currents is ook Pulse News een RSS-lezer die zich focust op beeld en artikelen in een tijdschrift-achtig design wil presenteren. Pulse News kan worden verbonden met Twitter en Facebook en bestaat voornamelijk uit geoptimaliseerde websites die je zelf toe kunt voegen. Hierdoor worden artikelen altijd mooi weergegeven, maar zit je soms ook vast aan het aanbod van Pulse News. Het is ook mogelijk om je RSS-feed van Google te importeren. Het nadeel van Pulse News is het donkere design, want ik vind het lichte design van Google Currents fijner voor de ogen. Maar probeer ze vooral beide even uit!

Download: Pulse News (gratis)

IMDB
Als je van films houdt, heb je de website van IMDB tussen je favorieten staan. The Internet Movie Database (IMDB) is het walhalla voor de filmliefhebber, met de grootst mogelijke filmdatabase. Je kunt nieuwe trailers bekijken, opzoeken wie precies welk personage in een film speelt en reviews lezen van recensenten en IMDB-bezoekers. De app biedt teven een optionele notificatie-functie, waarmee je op de hoogte wordt gehouden van je favoriete films.

Download: IMDB (gratis)

Google Drive
Google Drive is Google’s officiële cloud-opslagdienst. En hoewel velen concurrent Dropbox (begrijpelijk) prefereren, werkt Google Drive op de Nexus 7 een stuk beter dan Dropbox. Dit komt door het nieuwe tablet-design, de ondersteuning van verschillende bestandstypen en de handige sidebar waarmee je snel door je persoonlijke opslagmap kunt navigeren. Daarnaast is het ook mogelijk om nieuwe documenten via de app aan te maken, waardoor je direct kunt beginnen met typen van een tekstdocument of het invullen van een spreadsheet.

Download: Google Drive (gratis)

Evernote
Evernote is een app die mensen pas echt gaan waarderen nadat ze ‘m hebben gebruikt. De app is je digitale prikbord voor alles wat je niet wilt vergeten. De mogelijkheden van Evernote zijn eindeloos: of je nu al je recepten, leuke foto’s, gekke ideeën of hersenspinsels wilt bewaren. De app werkt op verschillende Android-apparaten en je desktop, waardoor de opgeslagen content van Evernote tussen alle toestellen wordt gesynchroniseerd.

Download: Evernote (gratis)

Tablified Market HD
Wil je nog meer tablet-apps uitproberen? Kijk dan eens op Tablified Market HD. Omdat de Google Play Store niet duidelijk aangeeft of een app ook een tablet-design heeft, is Tablified Market HD erg handig. Tablified Market HD biedt je een overzicht van alle tablet-apps en verdeelt deze in verschillende categorieën – net als de Google Play Store. De gratis versie bevat reclame, maar via een in-app aankoop van 1,62 euro kun je de Pro-versie aanschaffen. Deze premium versie laadt sneller, heeft geen advertenties en maakt een scheiding tussen gratis en betaalde apps.

Download: Tablified Market HD (gratis)

Nog een laatste kleine tip: omdat de Nexus 7 standaard zonder camera-software wordt geleverd, kun je de camera-app hier downloaden. Hierdoor heb je altijd toegang tot de camera en wordt deze niet meer exclusief ingeschakeld als je gaat videobellen.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu