De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De beste Android-applicaties van 2010: de uitslag

Redactie
31 december 2010, 14:00
6 min leestijd
De beste Android-applicaties van 2010: de uitslag
android-2010

2010. Een jaar waarin Android nog meer harten veroverde. Prachtige toestellen als de HTC Desire, de Samsung Galaxy S en de Google Nexus One verschenen op het toneel om gehakt te maken van concurrenten. Maar ook de applicaties zijn belangrijk, want zonder apps is een besturingssysteem nergens. Wat zijn de beste Android-applicaties van 2010? Bezoekers van Android Planet brachten de afgelopen weken massaal hun stem uit. In totaal kwamen er meer dan 100 stemmen binnen voor tientallen verschillende apps. De stemmen zijn geteld en we zetten de 50 beste applicaties van dit jaar voor jou op een rij. Staan je favorieten in de lijst of zijn ze net buitenboord gevallen?

Hoewel veel mensen stemden op applicaties als Nu.nl, Spotify, Buienradar en Twitdroyd staan deze apps niet in de lijst. Deze applicaties zijn namelijk al in 2008 of 2009 verschenen. Alleen applicaties die in 2010 in de Android Market werden geïntroduceerd staan in deze lijst.

Lees verder na de advertentie.

We laten je niet langer in spanning. De nummer 1 is…

1. WhatsApp

whatsapp

WhatsApp is met 214 punten de populairste applicatie van 2010. Veel mensen maken dagelijks met plezier gebruik van de app. WhatsApp is de beste crossplatform sms-applicatie die er momenteel is. Met de app kun je gemakkelijk een bericht maken en versturen naar iemand die ook WhatsApp heeft. Voeg een foto, filmpje of geluidsbestand toe aan berichtje en verstuur deze naar één van je vrienden. Het grote voordeel van WhatsApp is dat de app gemakkelijk communiceert tussen verschillende mobiele besturingssystemen. Zo stuur je gratis een bericht naar een Blackberry, iPhone of natuurlijk een Android. Ook speurt WhatsApp je contactenlijst af naar andere mensen die ook WhatsApp hebben.

Reacties
∙ Djawi: “Handig en goedkoop in vergelijking met sms’en, in mijn geval.
∙ r00n: “Kosteloos SMS`en, wie wil dat nu niet! Veel gebruikers!
∙ Gavin: “Snel, het eerste jaar gratis, het tweede jaar 2 euro maar met 1 chat heb je het eruit, communiceert met andere systemen.
∙ Sean Hangel: “Omdat het de eerste echt goed werkende cross-platform message app voor Android was. Als extra pluspunt: de applicatie weet wie van de mensen in je contactenlijst nog meer Whatsapp hebben en voegt ze toe aan de contactenlijst van Whatsapp.
∙ Gonny van der Zwaag: “Geen verrassing, want ik zag deze app in heel wat lijstjes van lezers terugkomen. Logisch, want je kunt onbeperkt berichtjes uitwisselen zonder dat het iets kost, vooral als je dat via Wi-Fi doet. Ook handig dat je foto’s kunt meesturen… MMS heb ik vanwege de prijs nooit echt gebruikt, maar met WhatsApp kost het toch niets.

2. Angry Birds

angrybirds

Angry Birds kreeg 176 punten van bezoekers van Android Planet en eindigde daarmee op een mooie tweede plaats. Dit puzzelspelletje is al meer dan tien miljoen keer gedownload in de Android Market. In Angry Birds draait het erom dat je groene varkens vermorzelt door gekleurde vogels te schieten met een katapult. Er zijn normale vogels, vogels die in de lucht in drieën splitsen, vogels die kunnen versnellen en vogels die ontploffen als bommen. Maak gebruik van de mogelijkheden van iedere soort en zorg dat je de varkens vernietigt. In ieder level zijn drie sterren te halen. Je scoort veel punten als je vogels weet te sparen. Je hebt namelijk maar een paar vogels tot je beschikking om af te vuren. Als je de groene varkens met één vogel uitschakelt, dan leveren de overgebleven vogels veel punten op. Gebruik je alle vogels? Vaak haal je dan slechts één ster. Het is een aardige uitdaging om ieder level met drie sterren af te ronden.

Reacties
∙ Stefan: “Erg verslavend en werkt erg leuk… en nog gratis ook!
∙ Gavin: “Ideaal voor op de wc! Fun and addictive, leuke graphics, fantastisch muziekje!
∙ Sean Hangel: “De meest gehypte Android game van het jaar en dat mag ook wel want het is en blijft een leuk spel om te spelen. Wat zo mooi is aan de Android versie t.o.v de iPhone is dat deze gratis is en ze toch meer verdienen dan op de iPhone versie.
∙ Gonny van der Zwaag: “Veruit de beste game die in 2010 voor Android is verschenen. Heel veel levels, herspeelbaar omdat je steeds opnieuw beter probeert te scoren en nog gratis ook. Fruit Ninja komt aardig in de buurt qua populariteit, maar is lang niet zo gevarieerd. Bij Angry Birds is elk level weer een uitdaging om het voor elkaar te krijgen.

3. TweetDeck

tweetdeck-android

De hoogst genoteerde sociale applicatie is TweetDeck. TweetDeck kreeg in totaal 95 punten van bezoekers van Android Planet. Met TweetDeck voor Android kun je met meerdere Twitter en Facebook-accounts inloggen en zo alle updates op de voet volgen. Handig als je een persoonlijk Twitter-kanaal hebt en een zakelijk account voor je werk. Daarnaast is het mogelijk om widgets te plaatsen op je homescreen, zodat je snel een berichtje kunt plaatsen of de laatste updates kunt lezen.
De Android-versie van TweetDeck is volledig vanaf de grond opnieuw opgebouwd. Centraal staat nog steeds de layout in kolommen, maar er zijn wat slimme extra`s bedacht. Zoals `blended columns` waarbij je meerdere feeds in één kolom kunt samenvoegen. Zo kun je Facebook, Buzz en Foursquare samenbrengen in één kolom, wanneer er via deze feeds toch niet zoveel berichtjes worden gepubliceerd.

Reacties
∙ Djawi: “Lekker overzichtelijk en werkt voor mij prima.”

Nummers 4 tot 10

Op de vierde plaats staat NS Reisplanner Xtra, de applicatie van NS waarmee jij een treinreis kunt plannen. Daarnaast biedt NS Reisplanner Xtra extra opties, zoals het plannen van een dagje uit en de weergave van de laatste nieuwsberichten over de NS. Op plaats vijf staat Dropbox, een app waarmee je bestanden in de cloud kunt opslaan en overal kunt bereiken.

Buienalarm moet het doen met een zesde plaats. Deze applicatie houdt je op de hoogte wanneer er een regenbui wordt verwacht. Zo krijg je nooit meer een nat pak! De officiële Twitter-applicatie staat op een stabiele zevende plaats. Deze applicatie is sinds 1 mei 2010 verkrijgbaar in de Android Market. Hiermee kun je de laatste tweets lezen.

De laatste drie applicaties in de top 10 zijn Appie (#8), waarmee je een boodschappenlijstje kunt maken op je Android-telefoon. Daarnaast bevat de app bonusaanbiedingen, recepten en recente aankopen. TVgids.tv (#9) is volgens bezoekers van Android Planet de beste televisiegids voor Android. Deze app komt met veel extra opties, zoals herinneringen en programma’s op meerdere manieren ordenen. BuitenBeter (#10) sluit de top tien af. Met de applicatie BuitenBeter kun je vandalisme, zwerfvuil of andere problemen in de buurt melden aan de gemeente.

De volledige lijst

1. WhatsApp
2. Angry Birds
3. TweetDeck
4. NS Reisplanner Xtra
5. Dropbox
6. Buienalarm
7. Twitter voor Android
8. Appie
9. TVgids.tv
10. BuitenBeter

11. Winamp
12. 9292ov Pro
13. Opera Mobile
14. Appbrain
15. SoundHound
16. Eredivisie Info
17. Navigatie
18. ABN Amro Saldo
19. LauncherPro
20. Adobe Flash Player

21. PingChat!
22. Skype
23. Game Dev Story
24. PowerAMP
25. SportWatch
26. Tweetcaster
27. Fruit Ninja
28. IMDb
29. Rabo Bankieren
30. SwiftKey

31. Angry Birds Seasons
32. Google Earth
33. Het verkeer
34. Adobe Air
35. Adobe Reader
36. AppPlanet
37. Tunein Radio
38. FlitsNav
39. Laputa
40. Live Hold’em Tour

41. Pulse
42. Slice It
43. Subsonic
44. Underworld: Traffic
45. Jorte
46. Avans rooster
47. Music Player Pro
48. Touiteur
49. Wolfram|Alpha
50. Let’s Golf 2

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu