De beste apps in Google Play Store van week 19 – 2013

Redactie
12 mei 2013, 19:10
6 min leestijd
De beste apps in Google Play Store van week 19 – 2013
blitz-brigade
blitz brigade icoon

Iets later dan je van ons gewend bent: de beste Android apps in de Google Play Store van afgelopen week. Met in deze editie: een nieuwe app van Amazon, een reeks nieuwe games zoals Blitz Brigade en Carmageddon en een app met een serie Google Now-wallpapers voor iedereen. Ook zijn er een aantal apps die een zodanige update hebben gekregen dat het de moeite waard is om ze in dit overzicht te noemen, zoals de vernieuwde apps van NU.nl (nu voor tablets!) en ANWB Onderweg (nu met parkeren!).

1. Blitz Brigade
Gameloft heeft Blitz Brigade uitgebracht, een first person shooter met een hoop actie. Blitz Brigade lijkt op multiplayer games zoals Battlefield Heroes en Team Fortress. Je beweegt over een kaart met andere spelers, werkt samen en probeert elkaar neer te knallen in een gevecht op leven en dood. Tot 12 spelers kunnen tegelijk online spelen in de multiplayer-variant. Er zijn vijf klasses: Soldier, Gunner, Medic, Sniper en Stealth. Zij kunnen gaan vechten met 100 verschillende wapens in 120 unieke missies. Daar ben je voorlopig nog niet mee klaar.

Lees verder na de advertentie.

Downloaden: Blitz Brigade FPS (gratis)

googlenowwallpaper icoon

2. GoogleNowWallpaper
Mensen die de Google Now-wallpapers ook op hun homescreen willen hebben, is er nu een app van ontwikkelaar Bongoman. Die bevat live wallpapers die veranderen wanneer je van dag naar nacht overschakelt. Er is nauwelijks extra energieverbruik voor de batterij. Je kunt door Google Now-achtige kaarten balderen en de gewenste wallpaper aantikken. Alle locaties in Google Now zijn aanwezig. Je kunt kiezen uit een app met normale resoluties en een app met HD-resoluties en je stelt zelf in wanneer je wilt dat het uiterlijk van de app verandert (op basis van kloktijd).

Downloaden: GoogleNowWallpaper Standard en GoogleNowWallpaper HD (beide gratis)

carmageddon icoon

3. Carmageddon
We schreven er al een apart artikel over: Carmageddon, de gewelddadige game waarbij je voetgangers omver moet rijden, is sinds afgelopen week in de Play Store te vinden. Stainless Games Ltd bracht de app afgelopen week uit in twee uitvoeringen: een gratis editie voor mensen die de game via Kickstarter hadden gesteund. Deze versie zal nooit een update krijgen. De betaalde versie van €1,79 is de eigenlijke game, waarbij je ook in de toekomst kunt blijven genieten van updates. Carmageddon is geschikt voor Android-toestellen met versie 2.3.3 of later.

Downloaden: Carmageddon (betaald)

google io icoon

4. Google I/O
Nog een paar dagen, dan gaat het van start: Google I/O. Je hoeft geen ontwikkelaar te zijn om reikhalzend naar deze ontwikkelaarsconferentie van Google uit te kijken. Het bedrijf kondigt tijdens de keynote van het event namelijk allerlei nieuwe producten en projecten aan. Als je Google I/O op afstand volgt heb je ook iets aan dit programmaboekje. Je kunt evenementen live via YouTube bekijken, sessies inplannen en ontdekken waarover zoal gesproken wordt. Er zijn sessies over Android, Chrome, Google+, YouTube en Google Cloud. De app is te gebruiken op toestellen met Android 2.3.3 en hoger.

Downloaden: Google I/O 2013 (gratis)

flipboard icoon

5. Flipboard 2.0
De moeite waard om nog even te noemen: de grote update van de Flipboard-app. Het is de grootste update die de makers van Flipboard hebben doorgevoerd. Je hebt nu de mogelijkheid om je eigen magazine te maken. Elk item dat je in de app leest kun je toevoegen aan je magazine. Vrienden kunnen zich abonneren op jouw magazine van zelf bij elkaar gesprokkelde items. Op elk artikel staat een plusje, waarmee je het toevoegt aan jouw persoonlijke magazine. In het dashboard zie je hoeveel mensen jouw magazine lezen en hoeveel pagina’s ze bekeken hebben. Je hebt er minimaal Android 2.0 voor nodig.

Downloaden: Flipboard 2.0 (gratis)

splay launcher icoon

6. Splay Launcher
Een nieuwe launcher voor apps, die een unieke bediening introduceert. De betaversie is al verkrijgbaar in de Google Play Store en belooft een bijzondere ervaring. Door met je duim veegbewegingen over het scherm te maken navigeer je door de inhoud van je Android-toestel. Je kunt daarbij kiezen uit een app of een activiteit. Door je duim van het scherm te halen selecteer je een app. Het vergt wel wat oefening voordat je handigheid hebt met deze nieuwe launcher. Maar dat is de moeite, want daarna belooft de app dat je je toestel met één hand kunt bedienen.

Downloaden: Splay Launcher (gratis)

nu-nl icoon

7. NU.nl
Het zal je niet ontgaan zijn: de nieuwe app van NU.nl is beschikbaar voor Android. De nieuwsapp is aangepast voor tablets en wordt geleverd met diverse widgets. Nieuw is de rubriek ‘De dag van NU’, waarin je elke avond een overzicht ziet van de belangrijkste nieuwtjes. De app is uitvoerig getest op tablets met een 7- en 10-inch scherm. Het delen van nieuws via sociale media is aanwezig in de app en je krijgt push notificaties als er breaking news is. Dat kun je ook zelf instellen, bijvoorbeeld als je push notificaties wilt bij voetbalnieuws. Je stelt daarvoor een filter in. Zorg dat je Android 2.2 hebt geïnstalleerd als je NU wilt gebruiken. De oude app van NU.nl krijgt geen update meer, dus het is aan te raden om die te deïnstalleren.

Downloaden: NU.nl (gratis)

anwb onderweg

8. ANWB Onderweg
De app ANWB Onderweg bestond eigenlijk al, maar heeft een zodanige update gekregen dat het de moeite is om hier te noemen. ANWB Onderweg bevat alles wat je als automobilist nodig hebt, plus functies voor het openbaar vervoer. De nieuwste functie heeft te maken met parkeren: je kunt via ANWB in- en uitchecken op locaties met betaald parkeren. Daardoor ben je niet meer afhankelijk van aanbieders als Yellowbrick of ParkMobile. Je hebt geen contant geld meer nodig en hoeft niet door regen en wind naar een parkeermeter te lopen: in de app geef je aan dat de parkeeractie is begonnen en zodra je teruggaat naar de auto meld je je weer af. Het start- en stoptarief is 25 cent.

Downloaden: ANWB Onderweg

flick golf free icoon

9. Flick Golf Free
Ze bestaan al jaren: golfspelletjes waarbij je in een groen landschap een balletje moet slaan. Je bepaalt daarbij zelf de richting en de slagkracht, waarna het afwachten is hoe ver het balletje rolt. Flick Golf Free is een gratis versie van Flick Golf, dat is opgezet volgens hetzelfde principe. Ontwikkelaar Full Fat bevat leaderboards met vrienden en de mogelijkheid om hetzelfde spelletje op een ander apparaat te spelen. Dat betekent dat je afwisselend op bijvoorbeeld een smartphone of tablet kunt spelen, waarbij de speldata worden gesynchroniseerd.

Downloaden: Flick Golf Free (gratis)

one epic knight icoon

10. One Epic Knight
Een endless running-game in de stijl van Temple Run. Je moet zover mogelijk proberen te komen in de spelwereld, die in principe oneindig is. Je rent automatisch, maar moet aangeven in welke richting je wilt rennen. Als je niet op tijd afslaat, knal je tegen een muur of val je naar beneden. Je moet springen, glijden en langs ravijnen lopen, vijanden aanvallen met een zwaard, jezelf verdedigen met een schild… En dat allemaal in een grappige getekende stijl. Vooral leuk voor mensen die van endless running-games en van ridders houden.

Downloaden: One Epic Knight (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu