De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 11 beste tips en tricks voor je Samsung Galaxy S5

Gijs Ettes
16 april 2014, 19:00
6 min leestijd
De 11 beste tips en tricks voor je Samsung Galaxy S5

De Samsung Galaxy S5 heeft een groot aantal features, waarvan sommigen goed verborgen zijn. We hebben daarom de 11 beste Galaxy S5 tips voor je op een rijtje gezet, zodat je direct het maximale uit je nieuwe smartphone haalt.

Lees verder na de advertentie.

Hieronder lichten we de beste Galaxy S5 tips uit, maar uiteraard hebben we de smartphone zelf ook helemaal binnenstebuiten gekeerd. Ons volledige oordeel lees je in de uitgebreide Samsung Galaxy S5 review!

1. Beveilig je Galaxy S5

Galaxy S5 tips

Je kunt je Galaxy S5 beveiligen met een patroon of pincode of ervoor kiezen om geen wachtwoord in te stellen. Veel veiliger is het echter om de beschikbare vingerafdrukherkenning te gebruiken als alternatief voor het invoeren van wachtwoorden. Hiervoor ga je naar ‘Instellingen > Vingerscanner’ en voer je de gewenste afdruk in door de instructies op het scherm te volgen.

Je kunt maximaal drie vingerafdrukken registreren om je toestel te ontgrendelen, in te loggen met je Samsung-account en betalingen te verrichten. Voor extra veiligheid voer je een alternatief wachtwoord in dat bestaat uit zowel letters als cijfers.

2. Verleng de accuduur

Screenshot_2014-04-15-13-52-02

De Galaxy S5 heeft een groot en helder scherm, maar dat is niet per se nadelig voor de accuduur. De Samsung-smartphone past zich namelijk bij veel of weinig licht automatisch aan, zodat het display goed afleesbaar is en er geen energie wordt verspild. Gemiddeld kun je anderhalf tot twee dagen met de accu doen en wil je de batterijduur verlengen dan heb je diverse opties.

Allereerst kun je ervoor kiezen om verbindingen die je niet nodig hebt (wifi, bluetooth en gps) uit te schakelen door de notificatiebalk naar beneden te trekken en op de opgelichte icoontjes te tikken. Door in hetzelfde snelmenu naar links te vegen, kun je daarnaast de energiebesparende modus (‘Ext spaar-stand’) inschakelen. Het display schakelt dan over naar grijstinten en alleen essentiële apps en processen blijven ingeschakeld. Je kunt gewoon bellen, sms’en, browsen en WhatsAppen, maar de standby-tijd wordt enorm verlengd. Met een acculading van tien procent kun je bijvoorbeeld een dag vooruit; ideaal!

3. Draai twee apps tegelijkertijd

Net als veel Samsung-tablets heeft de Galaxy S5 de mogelijkheid om meerdere apps tegelijkertijd te draaien. De functie activeer je door wederom de notificatiebalk naar beneden te trekken en ‘Multi Window’ in te schakelen. Vervolgens verschijnt er links in beeld een pijltje waarop je moet tikken. In het menu dat verschijnt, kun je de gewenste apps verslepen naar de boven- en onderkant van het scherm. Op die manier bekijk je bijvoorbeeld YouTube-filmpjes terwijl je een mail tikt.

4. Krijg snel toegang tot veelgebruikte apps

Maak je vaak gebruik van de camera, browser of bijvoorbeeld de calculator? Dan heeft de Galaxy S5 een fijne widget die je snel toegang geeft tot dit soort veelgebruikte apps. De zogenoemde Toolbox activeer je door de notificatiebalk naar beneden te trekken en te kiezen voor het ronde pictogram met de drie puntjes. Vervolgens versleep je de widget naar de gewenste positie op het scherm, zodat hij te allen tijde zichtbaar en beschikbaar is.

5. Maak het instellingenvenster overzichtelijk

Als je naar de instellingen gaat, valt pas goed op hoeveel mogelijkheden de Galaxy S5 heeft. Middels de menuknop rechtsboven bepaal je of de opties worden weergegeven als een raster, lijst of met tabbladen. De laatste weergaveoptie maakt het instellingenvenster overzichtelijk, aangezien opties worden onderverdeeld in tabs als ‘Verbindingen’, ‘Apparaat’ en ‘Apps’. Er zijn nog steeds veel instellingen, maar je kunt ze in ieder geval sneller vinden. Ben je op zoek naar een specifieke instelling, tik dan op het vergrootglas-icoon boven in beeld.

6. Verwijder of verberg ongewenste apps

Het applicatieoverzicht staat boordevol apps, maar gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om deze te categoriseren. Tik je op de menuknop rechtsboven, dan verschijnen er een aantal opties. Zo kun je kiezen voor ‘Apps verbergen’ en vervolgens de gewenste apps selecteren om ze niet te tonen op je toestel. Ze staan dan nog wel op je telefoon, maar je ziet ze niet. Wil je juist een app volledig verwijderen en ruimte vrijmaken? Kies dan voor ‘Apps verwijderen/uitschakelen’. Door naar ‘Instellingen > Apps > Applicatiebeheer’ te gaan, is het ook mogelijk om apps definitief te verwijderen.

7. Breng apps onder in mappen

Vanuit hetzelfde applicatieoverzicht kun je ook mappen aanmaken om je apps in te plaatsen. Tik op de menuknop rechtsboven en vervolgens op ‘Map maken’. Geef de map een naam en tik daarna op het plusteken om apps toe te voegen. Op deze manier categoriseer je bijvoorbeeld je games, productiviteits-apps en entertainment-apps, zodat je ze snel terugvindt. Om de map weer te verwijderen tik je op ‘Menuknop > Bewerken’ en versleep je hem naar de prullenbak.

8. Beveilig je bestanden met je vingerafdruk

Met de vingerafdrukscanner kun je niet alleen de Galaxy S5 ontgrendelen en betalingen verrichten met de PayPal-app, maar ook toegang krijgen tot persoonlijke bestanden die niemand anders kan inzien. Ga naar ‘Instellingen > Privacystand’ om de functie in te schakelen. Vervolgens selecteer je vanuit de Galerij of de bestandsbeheerder bestanden en verplaats je ze naar het mapje ‘Privé’. Na gebruik schakel je de privacystand weer uit om de verborgen bestanden ook daadwerkelijk af te schermen.

9. Track je activiteiten met S Health

Om gebruik te maken van de S Health-app voor het bijhouden van al je (sport-)activiteiten heb je niet per se een Gear Fit nodig. Je kunt de app gewoon opstarten en via het menu naar ‘Training’ navigeren. Vervolgens druk je op ‘Start’ om je wandel-, ren- of fietssessie te starten. Na afloop zie je je progressie in overzichtelijke grafiekjes. Daarnaast kun je je gewicht, lengte en wat je dagelijks eet invoeren in de app. Omdat de Galaxy S5 is voorzien van een hartslagmeter aan de achterzijde houd je ten slotte je fysieke gesteldheid bij door op gezette tijden je hartslag te meten. S Health is daarmee een alles-in-één fitness-app, die bovendien gratis is.

10. Download apps sneller

Een andere onderscheidende feature van de Galaxy S5 is de downloadversneller die ervoor zorgt dat je sneller apps en andere bestanden binnenhaalt. Je schakelt de functie in door de notificatiebalk naar beneden te trekken en te tikken op ‘Download booster’. Vervolgens maakt je smartphone bij het downloaden gebruik van zowel je wifi-verbinding als 3G/4G. Houd er wel rekening mee dat je moet beschikken over wifi én een flinke databundel. Bij 3G is de toename in downloadsnelheid overigens beperkt.

11. Schakel de eenvoudige modus in

Naast een Kid Mode, die een veilige omgeving biedt zodat je kinderen met je toestel kunt laten spelen, heeft de Galaxy S5 standaard ook een eenvoudige modus die  is in te schakelen. Ga hiervoor naar ‘Instellingen > Eenvoudige stand’ en tik op ‘Eenvoudige stand’. Je homescreens tonen nu grote widgets met de belangrijkste apps en functies; handig voor beginnende gebruikers dus. Je kunt in de instellingen precies aangeven welke applicaties worden getoond. Denk bijvoorbeeld aan de telefoon-app, browser en de camera.

Samsung Galaxy S5 prijzen met abonnement

Je bent vast benieuwd voor welke prijs je de Galaxy S5 kunt bestellen. Hieronder vind je de beste aanbiedingen voor een Galaxy S5 met abonnement. Daarnaast kun je de Galaxy S5 los en simlockvrij aanschaffen.

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy S5 prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu