De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

De favoriete applicaties van de redactie van Android Planet

Redactie
31 december 2010, 16:37
5 min leestijd
android-apps

31 december is de dag van lijstjes. Zojuist kon je op Android Planet lezen wat bezoekers de beste applicaties van 2010 vinden. Maar wat vinden de redacteuren van Android Planet eigenlijk de beste applicaties die vandaag de dag in de Android Market te vinden zijn? Sean Hangel, Gonny van der Zwaag, Jeroen Oosterhof en Tim Kraaijvanger kiezen vijf favoriete applicaties en vertellen waarom zij deze applicaties top vinden.

Lees verder na de advertentie.

Sean Hangel

sean-hangel

1 WhatsApp: “Omdat het de eerste echt goed werkende cross-platform message app voor Android is. Als extra pluspunt: de applicatie weet wie van de mensen in je contactenlijst nog meer WhatsApp hebben en voegt ze toe automatisch toe aan de contactenlijst van WhatsApp.”

2: Rabo bankieren: “Ideaal om even snel je rekening te checken en om makkelijk geld van de ene rekening naar de andere over te maken. Dat je voor deze app bij de Rabobank moet zitten spreekt natuurlijk voor zich.”

3: Angry Birds: “De meest gehypte Android game van het jaar en dat mag ook wel, want het is en blijft een leuk spel om te spelen. Wat zo mooi is aan de Android versie t.o.v de iPhone is dat deze gratis is en dat de ontwikkelaars toch meer verdienen dan met de iPhone-versie.

4: Dropbox: “Wie zit er tegenwoordig nog niet in de cloud te werken? Dropbox is voor mij heel handig om mobiel een document of bestand te uploaden of een ander document te lezen als ik geen toegang tot mijn desktop of laptop heb.

5: Fruit Ninja: “Ook is Fruit Ninja is net als Angry Birds eerst op de iPhone verschenen en daarna naar Android gebracht. Maar dat neemt niet weg dat het een erg vermakelijke game is om te spelen, vooral omdat deze vrijwel identiek is aan de versie van de iPhone. Je kunt de highscores van vrienden en kennissen met een iPhone verbeteren.

Gonny van der Zwaag

gonny-van-der-zwaag

1. LauncherPro: “Voor mensen die geen HTC Sense of andere skin op hun toestel hebben. Met deze homescreen-vervanger heb je alle schermen en je meestgebruikte apps onder handbereik. Deze app staat bij mij op 1, omdat je er dagelijks plezier van hebt.

2. Swype: “Misschien een vreemde keuze, maar het standaard schermtoetsenbordje van Android bevalt me niet zo en ik wil geen toestel met QWERTY-toetsenbord, want die zijn altijd wat dikker. Bij Swype kun je gedachteloos met je vingers over het toetsenbord vegen en er verschijnt wonder boven wonder toch altijd het woord dat je had bedoeld. Ook dagelijks profijt van, dus belangrijk genoeg om op 2 te zetten.

3. WhatsApp: “Geen verrassing, want ik zag deze app in heel wat lijstjes van lezers terugkomen. Logisch, want je kunt onbeperkt berichtjes uitwisselen zonder dat het iets kost, vooral als je dat via Wi-Fi doet. Ook handig dat je foto’s kunt meesturen… MMS heb ik vanwege de prijs nooit echt gebruikt, maar met WhatsApp kost het toch niets.

4. Google Maps: “Sinds 2010 uitgegroeid tot een onmisbaar hulpmiddel op je Android –toestel. Niet alleen superhandig om een adres en routebeschrijving op te zoeken, maar dankzij de Nederlandse navigatie ook nog eens onmisbaar om op je bestemming te komen.

5. Angry Birds: “Veruit de beste game die in 2010 voor Android is verschenen. Heel veel levels, herspeelbaar omdat je steeds opnieuw beter probeert te scoren en nog gratis ook. Fruit Ninja komt aardig in de buurt qua populariteit, maar is lang niet zo gevarieerd. Bij Angry Birds is elk level weer een uitdaging om het voor elkaar te krijgen.

Jeroen Oosterhof

jeroen-oosterhof

1. Nu.nl: “Een ideale app om even snel “koppen te snellen.

2. Palmary Weather: “Na het nieuws is in Nederland niets zo belangrijk als het weer. Palmary Weather is een zeer uitgebreide weer-applicatie die ook nog eens grafisch fraai is vormgegeven. De door mij gebruikte gratis versie wordt niet langer ondersteund en is bij de ontwikkelaar niet langer als download beschikbaar.

3. Twicca: “Fijne Twitter-client. Niet echt beter dan de rest, maar de totale look en de lay-out bevallen mij het beste.”

4. WordPress: “Handig om “on the road” even wat comments te modereren.

5. Google Reader: “Om ook op mijn Android-device op de hoogte te blijven van het laatste Android- en iOS-nieuws. Heb hiervoor meerdere andere readers gebruikt en de onlangs gelanceerde versie van Google zelf wint het niet wat betreft design, maar zeker wel wat betreft snelheid (vooral belangrijk wanneer je een paar duizend items hebt om door te spitten).

Tim Kraaijvanger

timkraaijvanger

1. Game Dev Story: “Zonder twijfel het beste Android-spel van 2010. Het doet mij denken aan Theme Hospital, waar ik tien jaar geleden verslaafd aan was. Game Dev Story heeft verdieping, iets wat veel spellen in de Android Market niet hebben. Zelf heb ik me vele dagen vermaakt met Game Dev Story en ik ga nog regelmatig terug om een computerspel te ontwikkelen.

2. SlideScreen Pro: “Hoewel ik zelf ADWLauncher Ex en LauncherPro gebruik als homescreen-vervangers, vind ik dat SlideScreen Pro een plekje in mijn top 5 verdient. Waarom? Omdat deze homescreen-vervanger anders is dan de meeste andere vervangers. Dankzij de nieuwe API-toevoeging – waardoor ontwikkelaars eigen slides kunnen maken – verwacht ik dat SlideScreen Pro in 2011 opklimt tot één van de populairste homescreen-vervangers.

3. TVGids.tv: “Ik kijk niet vaak televisie, maar als ik een programma niet wil missen (bijv. Modern Family of Dexter), dan gebruik ik TVGids.tv om mij een herinnering te sturen. Positief aan de applicatie is dat programma’s snel worden geladen en dat je de programma’s op meerdere manieren kunt ordenen (bijv. alleen films, alleen sport of alleen primetime).

4. Remote for iTunes: “Misschien vinden jullie mij nu een ketter, maar ik gebruik iTunes op mijn computer om muziek te luisteren. Mijn HTC Desire staat de hele dag in de dock naast mijn computer met Remote for iTunes aan. Zo kan ik snel een liedje skippen als ik ergens geen zin in heb. Een aanrader!

5. Pulse: “Eén van de beste nieuwslezers voor Android. Pulse werkt niet alleen effectief, maar ziet er ook nog eens zeer strak uit. De widgets maken de applicatie helemaal af.”

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu