Placeholder
Redactie

gingerbread-4Gingerbread is ruim een maand geleden aangekondigd, maar is nog niet omhelsd door Android-gebruikers. Wellicht kijkt iedereen uit naar Android 2.3, maar niet alle telefoons krijgen de nieuwste versie van Google Android. Op dit moment draait 51,8 procent van alle Android-toestellen op Froyo (Android 2.2). Slechts 0,4 procent van alle Android-gebruikers heeft een telefoon met Gingerbread. Waarschijnlijk zijn dit consumenten met een nieuwe Nexus S.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Eclair, de versie voor Froyo, draait op 35,2 procent van alle Android-toestellen. Daarna volgen Cupcake en Donut met 12,6 procent van het marktaandeel.

verdelingDe cijfers zijn afkomstig van het Android Developers Blog. Iedere paar weken laat Google nieuwe cijfers zien. Wij van Android Planet zijn benieuwd wat er de komende maanden gaat gebeuren. Blijft Android 2.2 groeien? Er zijn namelijk nog genoeg toestellen die nog een Froyo-update krijgen.

Mijn persoonlijke verwachtingen? Android 1.5, 1.6 en 2.1 dalen de komende maanden erg snel van circa 48 procent nu naar 35 procent in maart. Android 2.2 blijft de komende twee maanden hangen rond de vijftig procent en Android 2.3 slokt tot maart zo’n tien procent van het marktaandeel op. Wat denk jij? Laat een reactie achter onder dit artikel.

Via: LA Times

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.