De helft van alle Android-telefoons draait op Froyo

Redactie
19 januari 2011, 17:02
1 min leestijd
gingerbread-4

Gingerbread is ruim een maand geleden aangekondigd, maar is nog niet omhelsd door Android-gebruikers. Wellicht kijkt iedereen uit naar Android 2.3, maar niet alle telefoons krijgen de nieuwste versie van Google Android. Op dit moment draait 51,8 procent van alle Android-toestellen op Froyo (Android 2.2). Slechts 0,4 procent van alle Android-gebruikers heeft een telefoon met Gingerbread. Waarschijnlijk zijn dit consumenten met een nieuwe Nexus S.

Eclair, de versie voor Froyo, draait op 35,2 procent van alle Android-toestellen. Daarna volgen Cupcake en Donut met 12,6 procent van het marktaandeel.

Lees verder na de advertentie.

verdeling

De cijfers zijn afkomstig van het Android Developers Blog. Iedere paar weken laat Google nieuwe cijfers zien. Wij van Android Planet zijn benieuwd wat er de komende maanden gaat gebeuren. Blijft Android 2.2 groeien? Er zijn namelijk nog genoeg toestellen die nog een Froyo-update krijgen.

Mijn persoonlijke verwachtingen? Android 1.5, 1.6 en 2.1 dalen de komende maanden erg snel van circa 48 procent nu naar 35 procent in maart. Android 2.2 blijft de komende twee maanden hangen rond de vijftig procent en Android 2.3 slokt tot maart zo’n tien procent van het marktaandeel op. Wat denk jij? Laat een reactie achter onder dit artikel.

Via: LA Times

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu