De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De nieuwe app-beveiliging van Android 4.2 Jelly Bean uitgelegd

Redactie
15 november 2012, 13:13
1 min leestijd
De nieuwe app-beveiliging van Android 4.2 Jelly Bean uitgelegd

De laatste versie van Android 4.2 Jelly Bean, die sinds de release van de nieuwe Nexus-toestellen op 13 november naar de Galaxy Nexus en Nexus 7 is verspreid, beschikt over een nieuwe beveiligingsfunctie die apps verifieert en informatie over de app naar Google verzendt. Michael Morrissey, onderdeel van het Android security team, heeft via Google+ uitgelegd wat deze beveiliging precies inhoudt: “Het veilig houden van informatie van de gebruikers is onze hoogste prioriteit. We scannen de Google Play Store en blokkeren of verwijderen schadelijke apps. Nu krijgen Android 4.2 Jelly Bean-toestellen die over de Google Play Store beschikken de mogelijkheid om Google hun apps te laten verifiëren. Wij gaan potentiële schadelijke apps scannen, ook als je ze buitenom de Google Play Store installeert. Het biedt een extra beveiligingslaag.”

De app-verificatie is te activeren in de instellingen van Android 4.2 Jelly Bean. Na de installatie stuurt je Android-toestel informatie over de te installeren app en je smartphone of tablet naar Google. Denk aan loginformatie en urls van de app, maar ook aan je toestel-ID en ip-adres.

Lees verder na de advertentie.

Bovenstaande screenshots komen van The Next Web en laten de nieuwe beveiligingsmethode zien. Als de app verdacht is, waarschuwt Google je. Bij een bekende malafide app, die bijvoorbeeld je wachtwoorden leest of ongeautoriseerd sms’jes verstuurt, wordt de installatie geblokkeerd.

De nieuwe beveiliging is op dit moment alleen beschikbaar op Android-toestellen met de laatste versie van Jelly Bean (4.2).

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu