De Pers brengt officiële Android-app uit
Redactie

De Pers brengt officiële Android-app uitDagblad De Pers heeft haar eigen Android-app uitgebracht. Met de applicatie is de krant ook op je Android-telefoon te lezen. Zo zijn de diverse categorieën als binnenland, buitenland, sport en entertainment natuurlijk vertegenwoordigd. Er is een optie om snel de meest gelezen artikelen te lezen en om favoriete artikelen op te slaan. Heb je zelf tips die in de krant moeten komen dan kan je deze indienen via iTip.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Als je de applicatie opent kom je direct op de voorpagina terecht. Hierbij zie je een foto en titel van het belangrijkste nieuwsevenemement van dat ogenblik. Dit is er maar één, je kan helaas niet naar andere berichten swipen. Als je naar beneden gaat zie je de belangrijkste artikelen per categorie, waarbij niet overal plaatjes worden weergegeven. De categorieën uitgelicht en populair zijn welkome toevoegingen om in het uitgebreide nieuwsaanbod snel uit te vinden wat de moeite waard is om te lezen.

Via de navigatiebalk bovenin kan je bij alle content selecteren. Jammer genoeg is deze balk ook niet aan te passen. Als sport je favoriete categorie is zal je deze steeds moeten selecteren onder de knop Meer. Hoewel het handig is dat je favoriete artikelen kunt opslaan in de app, ontbreekt het aan mogelijkheden om het artikelen via de bekende sociale netwerken te verspreiden. Met iTip kan je wel zelf nieuws indienen, en daarmee heeft de app wel enige interactiviteit.

Net zoals De Pers is de Android-app ook gratis. Je kunt deze vinden in de Android Market waarbij je minimaal over Android 2.1 moet beschikken om de applicatie te kunnen draaien. Tijdens het testen bleek dat de applicatie soms traag laadt en vervolgens vastloopt. De Pers in krantvorm is niet te lezen via de applicatie, maar hiervoor kan je wel bij de Android-app PressReader terecht.

Downloaden via Android Market: De Pers nieuws (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.