De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De Pers brengt tweede Android-app uit

Redactie
21 december 2011, 16:01
1 min leestijd
De Pers brengt tweede Android-app uit
De Pers brengt tweede Android-app uit

De gratis krant De Pers had al een Android-app getiteld De Pers Nieuws maar nu is er een nieuwe Android-app bijgekomen genaamd De Pers Krant. Deze verschilt aanzienlijk van de eerste De Pers app omdat de lay-out compleet veranderd is. Zo is De Pers Krant ook geoptimaliseerd voor de grote tabelschermen. Qua inhoud is er ook wat gewijzigd. Zo kan de gebruiker zelf zijn eigen krant samenstellen door de streams te selecteren die hij wil lezen. Zo kan je diverse onderwerpen en auteurs waarvan je meer wil lezen toevoegen. Bij De Pers Nieuws is het niet mogelijk om zelf een selectie te maken.

De Pers Krant biedt diverse nieuwscategorieën aan zoals het Nieuws, Sport, Lifestyle en Columns. Streams die zijn toe te voegen zijn onder meer Economie, Perspectief, Games en De Speld. Ook kan je eenvoudig auteurs selecteren waarbij staat vermeld waarin deze is gespecialiseerd zoals Iwan Tol voor sport en Hans Wiegel voor de columns. Een leuke extra is dat je de streams kunt vernieuwen door met je apparaat te schudden en je kan artikelen opslaan voor later via Instapaper of Read It Later.

Lees verder na de advertentie.

Dat De Pers er wederom voor gekozen heeft om een Android-app uit te brengen is redelijk opmerkelijk omdat de krant in eerste instantie aangaf geen apps voor aparte platformen te willen ontwikkelen en voor een webapp zou kiezen. De Pers heeft ook een voorkeur voor Android-tablets. De nieuwe app werkt ook op Honeycomb-tablets maar de krant heeft nog geen iPad-variant gemaakt. Normaliter kiezen bedrijven er toch voor om het eerst een iPad-app te maken en pas daarna een Android-app geschikt voor tablets. De Pers Krant is gratis te downloaden in de Android Market.

Downloaden via Android Market: De Pers Krant (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu