Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google werkt aan een snellere versie van het deelmenu

Erwin Vogelaar
10 november 2018, 10:05
2 min leestijd
Google werkt aan een snellere versie van het deelmenu

Het deelmenu van Android blijft ondanks alle verbeteringen frustrerend traag. Google weet dat en verbetering is een prioriteit voor het bedrijf. Waarom duurt het dan zo lang?

Lees verder na de advertentie.

Android deelmenu wordt sneller

In de afgelopen jaren is Android er flink op vooruit gegaan. De nieuwste versies zijn sneller, veiliger en mooier dan ooit. Toch blijft er een onderdeel wat ondergeschoven: het deelmenu. Dit menu dat tevoorschijn komt als je bijvoorbeeld een linkje of iets anders wil delen kan best traag zijn. Google is zich hier bewust van en belooft verbetering.

Artem Russakovskii (oprichter van Android Police en APK Mirror) vroeg zich op Twitter af of het deelmenu ooit wordt verbeterd. David Burke, VP Engineer bij Google, reageerde daarop: “Het is een prioriteit, maar een grote klus”.

Google werkt dus aan dit probleem, maar het kan nog wel even duren door de hoeveelheid werk. Burke vervolgt in zijn tweet: “We werken aan een redesign met een ander onderliggend datamodel dat sneller en fijner te gebruiken is.”

deelmenu

Het is dus nog niet duidelijk wanneer deze verbetering wordt doorgevoerd. Door de manier waarop Burke over het werk praat, lijkt het waarschijnlijk dat de update pas in een toekomstige versie van Android wordt toegevoegd. Wellicht in Android Q.

Dat het deelmenu soms enkele seconden nodig heeft om te laden, komt door enkele nieuwe functies die Google in de afgelopen jaren heeft toegevoegd. Bijvoorbeeld dat Android in het menu de mensen toont waar je recentelijk of vaak contact mee hebt gehad, zodat je dingen snel met hun kunt delen.

Eerst moet Android Pie nog verder uitrollen

Voordat we serieus kunnen nadenken over Android Q, moet eerst Android 9.0 (Pie) breder uitrollen. Dat gaat nog zo langzaam, dat deze versie van het besturingssysteem niet eens opduikt in de distributiecijfers van Android. In ons Android Pie overzicht lees je wanneer jij aan de beurt bent.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu