De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Delen in Android M kan ook direct naar contactpersonen

Redactie
3 juni 2015, 15:10
1 min leestijd
Delen in Android M kan ook direct naar contactpersonen

Android 6.0 biedt een nieuwe manier van delen, waarbij het mogelijk wordt om iets direct met een contactpersoon te delen. Bij de betreffende contactpersoon staat tevens de gewenste app.

Lees verder na de advertentie.

De nieuwe functie kan door ontwikkelaars worden toegevoegd aan hun apps, waarna Android M-gebruikers contactpersonen op basis van app aan het deelvenster kunnen toevoegen. Stel: je deelt vaak dingen met je partner via WhatsApp. Dan kun je met WhatsApp een speciaal icoontje voor je partner aanmaken, die vervolgens bovenin het deelvenster verschijnt. Zo deel je de link altijd met de juiste persoon en via de juiste app.

Zo werkt het nieuwe  Android M delen

nexus2cee_direct-share-screen

De nieuwe api’s moeten eerst door ontwikkelaars aan apps worden toegevoegd voordat Android M-gebruikers de nieuwe functie in gebruik kunnen nemen. Bij onze Android M Developer Preview is de nieuwe deelfunctie met contactpersonen nog niet aanwezig omdat ontwikkelaars de api’s nog niet aan hun apps hebben toegevoegd.

Het deelmenu kan er in de toekomst  uitzien als de screenshot aan de rechterzijde, waarbij je een menu hebt met jouw favoriete contactpersonen. Hier kun je waarschijnlijk maximaal acht contactpersonen tonen, verspreid over verschillende apps. Denk bijvoorbeeld aan een contactpersoon met een deelfunctie via WhatsApp, Inbox of gewoon sms.

Bekijk de 8 tofste features van Android M

Laatste nieuws over Android M

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu