De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Met verbeterde Windows deel-knop wissel je teksten tussen laptop en mobiel

Thomas Haenen
25 maart 2019, 16:55
2 min leestijd
Met verbeterde Windows deel-knop wissel je teksten tussen laptop en mobiel

Snel even een artikel op je laptop doorsturen naar je smartphone kan nog een heel gedoe zijn. Met de verbeterde deelknop van Microsoft is het nu een stuk makkelijker in veel Windows-apps.

Lees verder na de advertentie.

Tekst delen van Windows-pc naar smartphone: zo werkt het

Is er een hotel dat je liever even op je desktop boekt, of een video die fijn is voor onderweg? Nu pak je er al gauw je mail of een chat-app bij om een link naar jezelf te sturen. Microsoft pakt dat probleem aan, door je links te laten delen via de verbeterde ‘Jouw Telefoon’-app en een aangepast deelmenu.


Heb je een Windows-pc of laptop, dan hoef je in veel apps alleen nog maar op de ‘Deel’-knop te duwen om een pagina door te sturen. Die knop zit al in veel populaire Windows-applicaties, waaronder Microsoft Edge en Firefox. In Chrome ontbreekt de optie helaas nog. Volg onderstaande stappen om een bericht door te sturen.

  1. Download de ‘Jouw telefoon’-app voor je desktop of laptop in de Windows Store;
  2. Download de Jouw telefoon-app voor je smartphone in de Play Store;
  3. Open de app op je pc en doorloop het instelproces om de apparaten te koppelen;
  4. Druk op de ‘Deel’-knop, rechtsboven in beeld bij Windows-apps die het ondersteunen, om tekst of links te delen;
  5. Vervolgens krijg je op je smartphone een notificatie met het doorgestuurde bericht te zien. Druk daarop om het te openen of bekijken.

Met de Jouw Telefoon-app (de Engelse versie heet ‘Your Phone’) maakt Microsoft het niet alleen makkelijker om berichten naar andere apparaten uit te sturen. Zo kun je bestanden uitwisselen en maakt de app het makkelijker om Office-documenten op meerdere apparaten te bewerken. In de toekomst kun je zelfs het beeld van je smartphone ook op je Windows-computer bekijken via de app.

Probeer ook Pushbullet

Gebruik je liever geen Microsoft Edge of Firefox, dan zijn er ook andere apps en diensten die het overzetten van links vergemakkelijken. Zo is er bijvoorbeeld al jaren Pushbullet, waarmee je gemakkelijk tekst en bestanden uitwisselt tussen verschillende apparaten. Pushbullet kan tevens notificaties van je smartphone op je pc tonen, zodat je nooit een bericht mist.

→ Lees meer over Pushbullet voor Android

Lees het laatste nieuws over Microsoft

Bron: MSPowerUser
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu