Dell Mini 3 officieel aangekondigd als Dell’s eerste Android-toestel

Redactie
13 november 2009, 17:11
1 min leestijd
Dell Mini 3 officieel aangekondigd als Dell’s eerste Android-toestel
dell mini 3

De hand op de foto hiernaast zal veel mensen bekend voorkomen. Het gaat echter niet om het zoveelste toestel van Apple, maar om Dell’s eerste Android-smartphone. In een persbericht op de website heeft Dell voor het eerst de plannen onthuld dat ze met een eigen smartphone bezig zijn. Het toestel gaat de Dell Mini 3 heten en China krijgt de komende dagen de eerste toestellen op voorraad. Brazilië volgt later dit jaar. Verschillen zijn er wel degelijk, want terwijl het Braziliaanse toestel is voorzien van 3G moeten de Chinezen het zonder 3G en Wi-Fi doen.

De Chinese versie draait op oPhone, een aangepaste variant van Android, terwijl de Braziliaanse versie voorzien is van een gewone versie van Android.

Lees verder na de advertentie.

Dell zegt in het persbericht dat het hier om “the initial smartphone from Dell” gaat. We kunnen er dus nog meer toestellen verwachten. Wat de Dell Mini 3 betreft: de specificaties zijn niet officieel bekend gemaakt in het persbericht, omdat ze per partner verschillend zullen zijn. Bij elke aankondiging zullen dus opnieuw de exacte specificaties bekend worden. Over de VS gaan geruchten dat het toestel Dell Mini 3iX gaat heten en eveneens voorzien is van 3G en Wi-Fi. Eerder uitgelekte specificaties spreken over een 3,5 inch touchscreen en een resolutie van 640 x 360 pixels.

Meer info: Dell persbericht

dell mini 3i

De eerste unboxing-foto’s zijn ook opgedoken, inclusief tasje en touchscreen-pen:

Categorie: Fabrikanten
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's