De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dell neemt afscheid van de 5 inch Dell Streak

Redactie
15 augustus 2011, 12:53
1 min leestijd
Dell neemt afscheid van de 5 inch Dell Streak
Dell neemt afscheid van de 5 inch Dell Streak

Dell heeft op haar eigen website officieel afscheid genomen van de 5 inch Dell Streak. Met de woorden “Goodbye Streak 5, it’s been a great ride” eindigt een interessant experiment van de fabrikant. Toen de Dell Streak voor het eerst op de markt kwam was het moeilijk om het apparaat te classificeren: was het nu hele grote telefoon of juist een kleine tablet? Nu gaat Dell zich voornamelijk richten op de productie van 7 en 10 inch tablets.

Toen de Dell Streak vorig jaar op de markt kwam was het de eerste in haar maat. Grote schermen op een telefoon waren destijds minder gebruikelijk dan nu. Het apparaat had ondanks haar 5 inch scherm ‘maar’ een resolutie van 800×480. Vooral op een scherm van die grootte is het beter om met een hogere resolutie te werken. Qua software leek het de Dell Streak ook niet bepaald mee te zitten. Het apparaat werd geleverd met (toen al) flink verouderde Android 1.6 waardoor niet applicaties goed werkten. Later volgde nog wel een update naar Android 2.2, maar toen hadden veel mensen de Dell Streak al aan zich voorbij laten gaan.

Lees verder na de advertentie.

Hoewel de Dell Streak nog wel wordt verkocht door Dell in sommige landen, lijkt het experiment nu ten einde te zijn. Zo wordt in de url van de Amerikaanse productpagina van de Dell Streak zelfs de letters EOL, wat staat voor End of Life, genoemd. Hoewel smartphones steeds groter worden, lijken 5 inch schermen net iets te veel van het goeie te zijn.

Dell Streak 5

Bron: Dell

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu