Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Dell onthult nieuw zeven inch Android-tablet

Redactie
23 september 2010, 9:29
1 min leestijd
Dell onthult nieuw zeven inch Android-tablet
dell-streak

Michael Dell liet gisteren tijdens een Oracle conferentie een nieuw zeven inch tablet met Android als besturingssysteem zien. De tabletcomputer is twee inch groter dan de Dell Streak, die op de foto rechts te zien is. De Streak kwam onlangs uit in Nederland. Dell onthulde geen prijs, technische details en releasedatum. Kortom, de nieuwe tablet blijft voorlopig nog even een mysterie.

Hoewel de iPad een tien inch scherm heeft, richten steeds meer fabrikanten zich op een kleiner formaat van zeven inch. Zo komt Samsung binnenkort met de Galaxy Tab en zet Archos de Archos 70 op de markt. Waarschijnlijk gaat Dell niet de concurrentie met de iPad aan, maar voornamelijk met de Galaxy Tab.

De tabletmarkt is explosief aan het groeien. Volgens iSuppli gingen er vorig jaar 167.000 tablets over de toonbank; dit jaar ligt het aantal ruim boven de 15 miljoen exemplaren. De iPad is op dit moment de bestverkopende tablet. Apple verkocht in het eerste kwartaal na de release 3,3 miljoen tablet-pc’s.

Lees verder na de advertentie.

De Dell Streak ligt sinds vorige week in de winkel voor 599 euro. De Dell Streak draait op Android 1.6, maar kopers kunnen snel een update naar 2.2 verwachten. De Streak heeft een 5 inch WVGA-scherm en een 1 GHz processor aan boord.

Bron: WSJ

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu