Dell Streak Android-toestel vanaf juni in Europa

Redactie
14 mei 2010, 14:51
1 min leestijd
Dell Streak Android-toestel vanaf juni in Europa

Dell CEO Michael Dell heeft bekendgemaakt dat de Dell Streak vanaf volgende maand ook in Europa te koop zal zijn. De Dell Streak is een hybride apparaat: met z’n 5 inch scherm is het groter dan een smartphone, maar kleiner dan een tablet. Operator O2 gaat de Dell Streak in ieder geval verkopen; deals met andere operators zijn nog niet bekendgemaakt. De Del Streak heeft vooral een zakelijke insteek. Er draait virtualisatiesoftware van Citrix op, waardoor je als gebruiker toegang krijgt tot Windows-functies op de desktop.

Vanaf de Streak heb je ook toegang tot de online diensten van Citrix. Dell heeft aanpassingen aan Android gedaan, om de Streak beter op de zakelijke markt af te stemmen. Welke versie van Android erop draait is nog niet bekendgemaakt, maar het zou om Android 2.2 kunnen gaan (eerder werd gesproken over Android 2.0). Dell bevestigde dat “Streak runs the latest version of Android and will become available starting in June”. Verdere specificaties: een 5 inch scherm met een resolutie van 800 x 480 pixels, waarschijnlijk een 1 GHz Snapdragon processor, een 1.300mAh batterij en een 5 megapixel camera met dubbele led-flitser. Wi-Fi en 3G-functies zijn ook aanwezig, waardoor de Dell Streak een echte kruising tussen een mini-tablet en een smartphone wordt.

Lees verder na de advertentie.

Er zijn geruchten dat Dell werkt aan grotere varianten, met 7 of 10 inch scherm. Het nieuws over de Europese lancering werd bekend tijdens Citrix Synergy-conferentie in San Francisco, waar CEO Michael Dell vertelde:

This will be available starting next month, first with our partner 02 Telefonica in Europe, then later this summer with our pretty good partner here in the United States, AT&T.

dell streak
Categorie: Fabrikanten
Spotlights: Android, Tablet

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's