Dell Streak, een 5-inch MID met Android 2.0 [video]

dell streakDell heeft serieuze plannen met Android. Een Android-smartphone voor China is al officieel aangekondigd en CEO Michael Dell heeft ook bevestigd dat er een Android-smartphone in de VS beschikbaar komt. Daarnaast zou Dell plannen hebben om een MID (mobile internet device) met Android op de markt te brengen. Die geruchten worden wat tastbaarder door nieuwe foto’s en een video van een Vietnamese website. Het apparaat heeft een 5-inch touchscreen met multi-touch, 800 x 480 capacitive scherm, Wi-Fi, Bluetooth en 3G.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Aan de achterkant zit een 5 megapixel camera en binnenin vind je een 1.300 mAh batterij. Het aantal knoppen is minimaal gehouden: drie aanraakgevoelige knoppen aan de rechterkant van het scherm en volumeknoppen. Bovenop vind je een cameraknop en nog een extra knop met onbekende functie. Links van het scherm lijkt ook een extra videocamera aanwezig.

dell streak android mid

Het gaat hier trouwens om een productiemodel voor de VS. Afgelopen juni rapporteerde de Wall Street Journal dat Dell bezig was met het ontwikkelen van een Android MID, die groter zou zijn dan de iPod touch. Ronald Garriques, hoofd van Dell’s consumentendivisie, liet later weten dat zijn bedrijf aan het kijken was naar schermgroottes tussen de 4 en 12 inch. Het prototype in onderstaande video heeft een scherm van 5 inch en is daarmee het best te vergelijken met een uit de kluiten gewassen smartphone en niet zozeer met een tablet.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.