Dell Streak: vanaf donderdag in Nederland voor 599 euro

Redactie
15 september 2010, 21:52
2 min leestijd
Dell Streak: vanaf donderdag in Nederland voor 599 euro
dell-streak

In het buitenland was de Dell Streak al een tijdje verkrijgbaar (zie ons hands-on review). Er gingen echter al geruchten dat het toestel vanaf half september in Nederland zou zijn. En die voorspelling is uitgekomen: de 5 inch mini-tablet is vanaf morgen te koop in de Nederlandse winkels voor 599 euro. Dell richt zich met de Dell Streak op een breed publiek: gezinnen en studenten, maar ook zakelijke gebruikers. Er is zelfs belangstelling uit de medische hoek, omdat de Dell Streak makkelijker mee te nemen is in een doktersjas dan een grote tablet.

Vanmiddag kon je via @planetandroid al een aantal live-tweets volgen met het belangrijkste nieuws. Zo blijkt dat Dell de Streak niet via de online winkels gaat verkopen, maar via het retailkanaal: BelCompany, Dynabyte, The Phone House en Misco, maar ook telefoonkopen.nl, Capi, elektronicawinkels op Schiphol, Bol.com en PDAshop. De Dell Streak zal aanvankelijk met Android 1.6 op de markt komen, maar al snel worden vervangen door een exemplaar met Android 2.1 die later een update krijgt naar 2.2 (gebruikers van een eerder gekocht toestel kunnen uiteraard updaten naar 2.2).

Lees verder na de advertentie.

dell-streak-hand

Bij de Dell Streak staan entertainment, sociale netwerken en navigatie centraal. Dell denkt dat de Streak geschikter is om aan het dashboard te bevestigen dan een tablet, die een groot deel van het zicht ontneemt. Speciaal daarvoor zal Dell een autohouder introduceren, plus een dock, hoesjes en andere accessoires. Opvallend is dat BelCompany navigatiesystemen (PND’s) uit het assortiment heeft gehaald en tablets als nieuwe productcategorie heeft binnengehaald. De Dell Streak moet daarin het paradepaardje worden. Eerder had BelCompany het plan om e-readers te gaan verkopen, maar stapte er vanaf omdat je op een tablet veel meer mogelijkheden hebt.

dell-streak-liggend

Op de Dell Streak heb je volledige toegang tot het aanbod van de Android Market. Het scherm is gemaakt van Gorilla Glass, een speciale glassoort die extra sterk en krasbestendig is. Natuurlijk zitten er ook de gebruikelijke zaken in, zoals Wi-Fi, Bluetooth en 3G. Door het 5 inch scherm kun je internetsites in normale weergave bekijken. Bellen is ook mogelijk op de Dell Streak, maar de fabrikant verwacht dat die functie van secundair belang is.

Vanaf morgen dus overal te koop: de Dell Streak. De belangrijkste specs:

  • 5 inch WVGA-scherm
  • 5 megapixel camera
  • 1GHz processor
  • 2GB opslagruimte, uitbreidbaar met microSD-kaartjes
  • GSM-functie met HSDPA-ondersteuning tot 7,2 Mbps
  • Wi-Fi, Bluetooth, GPS en andere gebruikelijke functies
dell-streak-muziek
Categorie: Tablets

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's