Dell werkt aan Android-apparaat zonder telefoonfunctie

dell djDell werkt aan een Android-toestel waarin geen mobiele telefoon is verwerkt. Het komt eind van dit jaar op de markt en is gericht op mobiel internet. Je kunt er niet mee bellen (behalve dan misschien via VoIP), waardoor het apparaat meer een concurrent voor de iPod touch wordt, dan voor de huidige Android-toestellen. De afmetingen zullen volgens insiders iets groter zijn dan de iPod touch. Het is de bedoeling om het toestel via mobiele providers aan te bieden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Computermakers zoals HP doen dit al met netbooks. Twee mensen beweren het nieuwe apparaat al te hebben gezien. Een andere persoon kreeg een briefing, waarin werd gezegd dat Dell het toestel eind dit jaar op de markt gaat brengen.

Het toestel zal een van de eerste Android-apparaten zijn van een grote PC-fabrikant. ASUS is ook aan het experimenteren met Android, maar heeft nog geen concrete plannen. Mogelijk maakt Dell gebruik van ARM-processoren. Volgens ingewijden is Dell begonnen vorig jaar begonnen met het nieuwe apparaat, nadat ze zich realiseerden dat ze in de markt voor muziekspelers het toch niet van Apple konden winnen. Maar deze persoon gaf ook aan, dat het hele plan nog van tafel kan gaan of uitgesteld kan worden. Dell wilde zelf niet reageren op de geruchten.

Via: Wall Street Journal
Op de foto zie je de Dell DJ, een van de muziekspelers die Dell uitbracht.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.