Dell’s nieuwste Android-telefoons: Flash, Thunder en Smoke

dell thunderDell heeft een serie Android-toestellen in de maak met de veelbelovende namen Flash, Thunder en Smoke. Eerder kondigden ze al een Windows Phone 7-toestel aan met de naam Lightning (‘bliksem’). De Dell Thunder heeft een 4,1 inch WVGA OLED-scherm met een aangepaste interface bovenop Android 2.1. De focus zou hierbij op sociale netwerken en video liggen. Mogelijk zit er ook een Hulu-applicatie op. Hulu is een Amerikaanse dienst waarmee je vrijwel alle recente tv-series kunt bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Bij de Dell Flash en Dell Smoke (hieronder te zien) heeft de fabrikant gekozen voor Android Froyo. Beide zijn voorzien van een 800MHz Qualcomm MSM7230-processor en 14,4 Mbps HSPA. De Dell Smoke is het zwarte toestel, heeft een 2,8 inch QVGA-scherm en een aparte vormgeving. Dit wordt een betaalbaar model voor de zakelijke gebruiker. Pas in het tweede kwartaal van 2011 komt dit toestel op de markt. Binnenin zit een 5 megapixel camera met autofocus, Wi-Fi, Bluetooth en alle gebruikelijke zaken.

De Dell Smoke is meer een mainstream toestel met eveneens een 5 megapixel camera, maar nu met glimlach- en knipperdetectie. Je zou er zelfs 64GB microSD-kaartjes in kunnen stoppen, ware het niet dat die nog niet op de markt zijn. Ook Wi-Fi, Bluetooth en TV-out zijn van de partij. De Dell Smoke komt in het eerste kwartaal van 2011.

dell flash smoke

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.