Dell’s nieuwste Android-telefoons: Flash, Thunder en Smoke

Redactie
22 april 2010, 10:07
1 min leestijd
Dell’s nieuwste Android-telefoons: Flash, Thunder en Smoke

dell thunderDell heeft een serie Android-toestellen in de maak met de veelbelovende namen Flash, Thunder en Smoke. Eerder kondigden ze al een Windows Phone 7-toestel aan met de naam Lightning (‘bliksem’). De Dell Thunder heeft een 4,1 inch WVGA OLED-scherm met een aangepaste interface bovenop Android 2.1. De focus zou hierbij op sociale netwerken en video liggen. Mogelijk zit er ook een Hulu-applicatie op. Hulu is een Amerikaanse dienst waarmee je vrijwel alle recente tv-series kunt bekijken.

Bij de Dell Flash en Dell Smoke (hieronder te zien) heeft de fabrikant gekozen voor Android Froyo. Beide zijn voorzien van een 800MHz Qualcomm MSM7230-processor en 14,4 Mbps HSPA. De Dell Smoke is het zwarte toestel, heeft een 2,8 inch QVGA-scherm en een aparte vormgeving. Dit wordt een betaalbaar model voor de zakelijke gebruiker. Pas in het tweede kwartaal van 2011 komt dit toestel op de markt. Binnenin zit een 5 megapixel camera met autofocus, Wi-Fi, Bluetooth en alle gebruikelijke zaken.

De Dell Smoke is meer een mainstream toestel met eveneens een 5 megapixel camera, maar nu met glimlach- en knipperdetectie. Je zou er zelfs 64GB microSD-kaartjes in kunnen stoppen, ware het niet dat die nog niet op de markt zijn. Ook Wi-Fi, Bluetooth en TV-out zijn van de partij. De Dell Smoke komt in het eerste kwartaal van 2011.

dell flash smoke

Categorie: Fabrikanten
Spotlight: Dell

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's