Zuinige Nederlander vervangt smartphone pas als ‘ie stuk is

Gijs Ettes
14 januari 2016, 17:08
1 min leestijd
Zuinige Nederlander vervangt smartphone pas als ‘ie stuk is

Bijna de helft van de Nederlanders wacht tot hun smartphone kapot is, alvorens deze wordt vervangen. Dat meldt Tweakers op basis van onderzoek dat door Deloitte is uitgevoerd.

Lees verder na de advertentie.

Global Mobile Survey

global mobile survey

In tegenstelling tot veel andere Europese landen wacht men in Nederland met het vervangen van de smartphone totdat deze stuk is. Van de 1840 Nederlanders die zijn bevraagd in de Global Mobile Survey van Deloitte geeft 49 procent aan hun smartphone te blijven gebruiken als deze het nog doet. In Duitsland ligt dit percentage met zo`n 30 procent stukken lager en ook in Frankrijk en Groot-Brittannië (beide 25 procent) zijn mensen minder geneigd om hun smartphone voor langere tijd te gebruiken. Het bevestigt nog maar eens het cliché dat veel Nederlanders zuinig zijn.

Uit het onderzoek van Deloitte komt ook naar voren dat Samsung het meest gebruikte merk in Nederland is. Circa 40 procent van de ondervraagden zegt een toestel van de Zuid-Koreaanse fabrikant te gebruiken. Apple volgt met 23 procent, Nokia/Microsoft met 10 procent en HTC met circa 5 procent. De top 5 wordt gecomplementeerd door Sony.

Uit de Global Mobile Survey blijkt dat Apple-gebruikers het trouwst zijn aan het merk, maar ook bij Samsung is het percentage dat weer voor hetzelfde merk zou gaan hoog. De onderzoeksresultaten voor de Nederlandse markt staan overigens niet online, maar er is wel een rapport beschikbaar met de voorspellingen van Deloitte op het gebied technologie, media en telecommunicatie.

Bron: Tweakers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu