OnePlus komt later dit jaar met derde smartphone

Wouter Nijsen
3 augustus 2015, 13:13
1 min leestijd
OnePlus komt later dit jaar met derde smartphone

OnePlus brengt voor het einde van dit jaar nog een smartphone uit. Het is onduidelijk om  welk toestel het gaat, maar het lijkt vast te staan dat het er komt, zo bevestigt  OnePlus-topman Carl Pei.

Lees verder na de advertentie.

Derde OnePlus-smartphone

Pei vertelt in een interview met USA Today dat het bedrijf van plan is om dit jaar nog een smartphone op de markt te brengen. Hierbij wordt gemikt op een release rond Kerst. De  OnePlus-topman  geeft aan dat het toestel indrukwekkend wordt, maar wil verder geen informatie vrijgeven.

oneplus 2

Mogelijk gaat het om een kleinere variant van de OnePlus 2  waar al maanden geruchten over gaan. Ook is het mogelijk dat er een smartphone met betere specs dan de OnePlus 2 wordt uitgebracht, die mogelijk beschikt  over een QHD-scherm.

Meer over OnePlus

In het interview spreekt Pei ook over de  klachten rondom de OnePlus 2. Sommige gebruikers zijn ontevreden met het feit dat het toestel geen ondersteuning heeft voor nfc. Pei geeft aan dat er maar weinig mensen zijn die nfc daadwerkelijk gebruiken, en OnePlus er daarom voor heeft gekozen om het uit de OnePlus 2 te schrappen. Android Pay, het nieuwe betaalplatform van Google, wordt daardoor niet ondersteund.

De OnePlus 2 werd vorige week officieel onthuld. De smartphone beschikt over een vernieuwde Snapdragon 810-chip van Qualcomm met een 1,8GHz octacore-processor. Ook is er 3GB of 4GB aan werkgeheugen en een usb-c poort aanwezig. Daarnaast beschikt de OnePlus 2 over een vingerafdrukscanner en heeft de accu een capaciteit van 3300 mAh. Verder is de smartphone voorzien van een 5,5 inch-scherm (full-hd), 13 en 5 megapixel-camera, betere 4G-ondersteuning en Android 5.1.1 met OxygenOS.

Het laatste nieuws over OnePlus

Bron: USA Today
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu