De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Accessoirefabrikant toont definitief design Samsung Galaxy S9’

Wouter Nijsen
20 december 2017, 13:54
2 min leestijd
‘Accessoirefabrikant toont definitief design Samsung Galaxy S9’

Accessoirefabrikant MobileFun, dat eerder het design van belangrijke smartphones vroegtijdig lekte, doet nu hetzelfde voor de Samsung Galaxy S9. Te zien is dat de lay-out van de achterkant is aangepast, maar dat de telefoon verder erg lijkt op zijn voorganger.

Lees verder na de advertentie.

Design Samsung Galaxy S9 te zien op afbeeldingen

MobileFun wist eerder ruim voor de release afbeeldingen van de Samsung Galaxy Note 8, iPhone X en iPhone 7 te lekken. Nu zijn er ook beelden van de Samsung Galaxy S9 opgedoken, waarop het toestel in een hoesje van Olixar is geplaatst. Uit de foto valt veel op te maken over het ontwerp van de smartphone.

Dit blijft grotendeels gelijk aan dat van de Galaxy S8, al zijn er enkele kleine verschillen. Zo lijken de randen aan de boven- en onderkant nog iets dunner te zijn, terwijl de vingerafdrukscanner onder de camera zit. Bij de S8 zit deze naast de camera, wat een nogal onhandige plek is. Samsung lijkt naar de kritiek te luisteren en de scanner een andere plek te geven.

design samsung galaxy s9

Verder komen de afbeeldingen overeen met de geruchten die de afgelopen tijd zijn verschenen. In tegenstelling tot zijn voorganger is de Galaxy S9 slechts een kleine upgrade, op dezelfde manier als dat de Galaxy S7 dit was van de S6. De schermformaten blijven waarschijnlijk ook hetzelfde: 5,8 (Galaxy S9) en 6,2 inch (Galaxy S9 Plus). Mogelijk verschijnt na de Galaxy S9 weer een vernieuwender toestel.

Mobile World Congress en release

Inmiddels weten we ook veel over de specs van de Samsung Galaxy S9. Onder de motorkap bevindt zich waarschijnlijk een Exynos 9810-chip, 4GB RAM en 64GB aan opslagruimte. De accu is mogelijk iets groter, terwijl er ook ondersteuning voor een nieuwere Quick Charge-versie is. Volgens de laatste berichten kondigt Samsung het vlaggenschip tijdens het Mobile World Congress (26 februari – 1 maart 2018) aan.

Gerucht: Samsung Galaxy S9 krijgt grotere accu

Wanneer de S9 vervolgens verschijnt, is onduidelijk. Ook de adviesprijs is onbekend, al is het aannemelijk dat de smartphone bij verschijning net zo veel kost als zijn voorganger. Dat zou betekenen dat je straks voor de Galaxy S9 799 euro betaalt, en de grotere Galaxy S9 Plus 899 euro kost.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bronnen: MobileFun (1), (2)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu