De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Volgend jaar geeft Sony zijn smartphones eindelijk een redesign

Erwin Vogelaar
27 september 2017, 19:34
2 min leestijd
Volgend jaar geeft Sony zijn smartphones eindelijk een redesign

Voor de Xperia-smartphonelijn houdt Sony zich al een tijdje vast aan aan een specifiek design. In 2018 komt daar eindelijk verandering in.

Lees verder na de advertentie.

Design Sony Xperia-smartphones krijgt eindelijk update

De Xperia-smartphones van Sony zijn een interessante optie als je een Android-toestel zoekt. Qua design beginnen de toestellen echter wat ouderwets aan te voelen. Daar komt met de volgende generatie eindelijk verandering in.

Sony maakt al geruime tijd gebruik van praktisch hetzelfde design voor zijn smartphones. Dit terwijl de concurrentie inmiddels massaal voorkant vullende schermen maakt. In een interview met Indian Express stelt Kenichiro Hibi, Sony’s managing director voor India, dat Sony van plan is een nieuwe generatie aan producten te lanceren en we een volledig nieuw design van deze toestellen mogen verwachten.

design sony xperia

Het is niet duidelijk wanneer we het nieuwe design te zien krijgen. Waarschijnlijk moeten we wachten tot februari 2018. Dan vindt namelijk het Mobile World Congress weer plaatst. Dat is het moment waar Sony meestal voor het eerst zijn nieuwe producten toont. De kans is natuurlijk wel groot dat het nieuwe design al eerder uitlekt.

Eigenlijk zien de smartphones van Sony er sinds 2013 al hetzelfde uit. Dat is een opvallende keuze, omdat andere bedrijven elk jaar hun best doen om verrassend uit de hoek te komen. Bij de Xperia-toestellen zijn de aanpassingen subtiel.

Matige verkopen buiten Japan

Eerder dit jaar werd duidelijk dat de verkopen van de Xperia-smartphones buiten Japan wat tegenvallen. Dat lag echter niet alleen aan het design. Zo werd de Xperia X bijvoorbeeld op de markt gezet in dezelfde prijscategorie als een Samsung Galaxy S7, terwijl de smartphone van Samsung betere specificaties had.

In 2017 lag de nieuwe focus van Sony op hdr-schermen, goede camera’s en antennetechnologie voor snelle downloads. Wat Sony van plan is in 2018 naast een nieuw design is nog afwachten. Wat hoop jij? Laat van je horen in de reacties.

Lees het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu