3 kleine vernieuwingen in Developer Preview 2 van Android N

Wouter Nijsen
14 april 2016, 9:11
2 min leestijd
3 kleine vernieuwingen in Developer Preview 2 van Android N

Gisteren verscheen de tweede Developer Preview van Android N. Naast een aantal belangrijke verbeteringen, zijn er ook kleinere vernieuwingen aanwezig. Dit zijn de belangrijkste.

Lees verder na de advertentie.

Developer Preview 2 vernieuwingen

Gisteravond werd de Developer Preview 2 van Android N beschikbaar gemaakt voor de Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player en Pixel C. Nieuw is Vulcan, een 3D Rendering-api die app-makers de mogelijkheid geeft om de gpu van een toestel te te spreken, waardoor zwaardere apps beter moeten draaien.

Developer Preview 2 voegt ook snelkoppelingen voor apps toe. Die werken op een vergelijkbare manier als 3D Touch bij  de iPhone 6S. Bij apps vind je een snelkoppeling om een bepaalde acties uit te voeren binnen een app. Zo kun je bijvoorbeeld snel een specifieke afspeellijst binnen een muziek-app te openen. Tot slot is er ondersteuning voor emoji unicode 9, waardoor menselijk emoji en beter uit moeten zien.

Sinds gisteren zijn er diverse kleinere verbeteringen in Android N Developer Preview 2 ontdekt. Hieronder zetten we de drie belangrijkste op een rijtje.

1. Knopje om alle apps te sluiten

Developer Preview 2 vernieuwingen

Veel fabrikanten hebben in hun Android-skin een knopje waarmee alle openstaande apps in één keer gesloten worden. In de stockversie van Android was deze optie er echter nog niet, maar daar komt met Android N verandering in. Wanneer je in het overzicht met recente apps naar boven veegt, zie je het knopje `Alles wissen` verschijnen. Druk hierop en alle geopende apps verschijnen uit het overzicht. Hierdoor hoef je ze niet meer één voor één weg te vegen.

2. Nieuwe look voor mapjes

Gebruik je de Google Now Launcher, dan zien de mapjes waarin je apps verzamelt er iets anders uit. De mapjes zijn nog steeds rond, maar apps worden naast elkaar geplaatst, in plaats van dat ze worden opgestapeld. Hierdoor worden de hoeken van app-iconen iets afgesneden, maar zie je wel beter welke applicaties in een mapje staan.

Developer Preview 2 vernieuwingen

3. Calculator-optie in snelle instellingen-paneel

Het is voortaan mogelijk om vanuit het snelle instellingen-paneel, dat je nog steeds naar wens kunt aanpassen, de Calculator-app te  openen. In plaats van dat je de app-drawer moet openen en doorzoeken, kun je met één tik de rekenmachine openen. Helaas is er nog geen optie om de rekenmachine binnen het snelle instellingen-paneel zelf te gebruiken.

Developer Preview 2 vernieuwingen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu