Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo werkt het nieuwe Device Protection van Android 5.1 Lollipop

Redactie
13 maart 2015, 11:55
2 min leestijd
Zo werkt het nieuwe Device Protection van Android 5.1 Lollipop

Android 5.1 Lollipop introduceert een nieuwe beveiligingsmethode, genaamd  Device Protection, waarmee het voor dieven onmogelijk wordt om je toestel te resetten en door te verkopen.

Lees verder na de advertentie.

Device Protection, dat in het Nederlands ‘Apparaatbeveiliging’ heet, is een nieuwe functie van Android 5.1 die standaard wordt ingeschakeld bij de Nexus 6, Nexus 9 en nieuwere apparaten die standaard met Android 5.1 of hoger worden geleverd. Android Planet legt uit hoe de functie precies werkt en hoe je erachter komt of je ‘m hebt.

Zo werkt  Device Protection van Android 5.1 Lollipop

Om Device Protection te krijgen, heb je een ondersteund toestel met Android 5.1 Lollipop of hoger, een pincode, patroon of wachtwoord, en een Google-account nodig. Je kunt controleren of je Device Protection hebt door de de  pincode, patroon of wachtwoord te verwijderen, waarna Google de melding in bovenstaande foto toont.

Device Protection zorgt ervoor dat Android een cryptografische sleutel op het toestel opslaat die alleen met je Google-account kan worden ontgrendeld. Deze sleutel wordt geactiveerd zodra je het toestel naar de fabrieksinstellingen terug zet, of dit nu vanuit de software of recovery is. Tijdens het opstarten moet je het wachtwoord van het laatst Google-account invoeren waarmee het toestel heeft gewerkt. Anders start het toestel gewoonweg niet op. Android Planet heeft dit bevestigd met zijn Nexus 6.

Daarnaast heeft Google enkele andere beveiligingsopties doorgevoerd met  Device Protection. Zo moet de gebruiker voortaan de pincode, patroon of wachtwoord invoeren om het laatste Google-account te verwijderen, of om een nieuw Google-account toe te voegen. Het is daarom belangrijk om een pincode, patroon of wachtwoord in te stellen voor gebruik met Android. Ook als je Google-wachtwoord per abuis  verandert, start  Device Protection een tijdklok van 72 uur. Als binnen die uren het toestel wordt gereset, kan er niet meer met het betreffende Google-account worden ingelogd.

Krijg ik met  Device Protection mijn gestolen telefoon terug?

Nee.  Device Protection werkt samen met Android Device Manager, dat nog steeds verantwoordelijk is voor het op afstand zoeken, een ringtone laten klinken en wissen van je smartphone of tablet. Als je via Android Device Manager je gestolen apparaat reset, is het niet meer mogelijk om het toestel via gps te volgen.

Device Protection werkt niet met gps, en is het enkel een beveiligingsmethode om diefstal tegen te gaan door het resetten van een smartphone onmogelijk te maken zonder dat je het wachtwoord van de bijbehorende Google-account weet.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu