Gameserie Diablo komt naar Android: 3 dingen die je moet weten

Erwin Vogelaar
3 november 2018, 9:37
2 min leestijd
Gameserie Diablo komt naar Android: 3 dingen die je moet weten

Gamemaker Blizzard heeft Diablo voor Android aangekondigd. Het spel heet Diablo Immortal en moet een volledige Diablo-game voor smartphones zijn.

Lees verder na de advertentie.

Diablo voor Android aangekondigd: Diablo Immortal

Elk jaar houdt gamemaker Blizzard (World of Warcraft, Hearthstone, Overwatch) het evenement BlizzCon, waar nieuwe games en updates worden getoond. Dit jaar werd onder andere een nieuw deel in de populaire Diablo-serie onthuld. Deze keer niet voor pc of spelcomputers, maar voor smartphones. We zetten drie dingen op een rij die je moet weten.

1. Diablo Immortal is een volledige game

Blizzard stelt dat Diablo Immortal een volledige actie-rpg is zoals je kunt verwachten van de gamemaker. Spelers kiezen een van de zes aanwezige klassen: Barbarian, Crusader, Demon Hunter, Monk, Necromancer of Wizard en duiken de duistere wereld in om monsters te verslaan, loot te verzamelen en sterker te worden. Later worden er meer klassen toegevoegd.

De game speelt zich af tussen het verhaal van Diablo II en Diablo III. De meest krachtige luitenant van Diablo, Skarn, roept een demonenleger op en het is aan de speler om dit samen met vrienden of andere spelers te stoppen. De game is vanaf de grond af gebouwd om goed te werken op aanraakschermen.

2. Dit is wanneer je Diablo Immortal kunt spelen

Het kan nog wel even duren totdat Diablo Immortal uitkomt. Wel kun je jezelf nu alvast inschrijven. Dat doe je op deze pagina en via de Diablo Immortal-pagina in de Play Store. Schrijf jij je in, dan krijg je mogelijk toegang tot bètaversies van de game zodat je zo vroeg mogelijk kunt spelen.

3. Dit is waarom fans boos zijn over Diablo Immortal

Fans zijn niet blij met het nieuws over Diablo Immortal. Op sociale media, Reddit en onder de trailers voor de game klinkt veel kritiek. Op BlizzCon vroeg een bezoeker tijdens een presentatie zelfs of het om een 1 april-grap ging. Hoe komt dat?

Het was al bekend dat Blizzard werkte aan een nieuw Diablo-project. Men hoopte op een volledig vervolg voor pc en spelcomputers. Hoewel Diablo Immortal een volledige game wordt genoemd, zien niet alle fans dat zo. Smartphonegaming wordt nog vaak als minder relevant gezien.

Dat is natuurlijk niet terecht. Zo zijn er meerdere interessante gamingsmartphones op de markt. Ook hebben we de beste Android-games van oktober voor je op een rijtje gezet met weer een aantal toptitels.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu