De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

“Ok Google, wat zegt een koe?”

Erwin Vogelaar
5 april 2016, 21:08
1 min leestijd
“Ok Google, wat zegt een koe?”

Google heeft dierengeluiden toegevoegd aan bepaalde zoekopdrachten. Ben je nieuwsgierig over hoe een zebra, uil of walvis klinkt? Vraag het aan Google.

Lees verder na de advertentie.

Dierengeluiden in Google-zoekresultaten

Google is druk bezig om de zoekresultaten in zijn zoekmachine te verbeteren. Dit gebeurt door het gebruik van kaarten. In plaats van je naar een lijst van links te sturen, waar je zelf moet uitzoeken  welke link de benodigde informatie heeft, presenteert Google zelf de juiste info in een handig overzicht. Deze kaarten worden langzaam per onderwerp toegevoegd en vandaag is het de beurt aan dierengeluiden.

dierengeluiden in google

Als je nu een vraag stelt die je normaal aan een kind zou vragen, zoals “Wat zegt een koe?”, dan krijg je het antwoord via een afbeelding, een benaming van het geluid en een audiofragment van een live-opname van dat dier. Dus als je naar het geluid van een kalkoen zoekt, staat er een plaatje van de kalkoek, is de benaming “klok-klok-klok-klok” en krijg je een audiofragmentje voorgeschoteld. Op dit moment zijn er negentien dieren te horen, zoals een tijger, leeuw, olifant, aap, eend, koe, wasbeer en walvis.

Andere kaarten die Google in de zoekresultaten presenteert zijn bijvoorbeeld yoga-kaarten voor verschillende yoga-houdingen en informatie over ziektes. Niet alle kaarten zijn ook in het Nederlands beschikbaar, maar de dierengeluiden kun je wel gewoon vinden in de Google-app. Al weet Google nog niet voor alle geluiden een Nederlandse benaming te geven, zoals het geluid van een zebra of eland. Het geluid van een gorilla is wel duidelijk, want dat is “oe oe ah ah”.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu