De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Digg komt 26 juni met Google Reader-alternatief

Gijs Ettes
18 juni 2013, 8:25
1 min leestijd
Digg komt 26 juni met Google Reader-alternatief
Digg Reader

Digg wil net voor het stoppen van de Google Reader-dienst met zijn eigen alternatief komen, voor internet en met updates voor de bestaande Digg-apps. De dienst moet daarom al op 26 juni live gaan.

Google Reader stopt er namelijk op 1 juli mee, waardoor veel mensen op zoeken moeten naar een andere RSS-lezer voor hun dagelijkse dosis nieuws. Digg waarschuwt er nog wel voor dat het op 26 juni om een vroege versie van zijn RSS-lezer gaat, en dat de Digg Reader nog maandenlang zal worden verbeterd en uitgebreid.

Lees verder na de advertentie.

Digg zegt zich met zijn Google Reader-alternatief te richten op de zogeheten power user, die gewend zijn om snel en stabiel hun nieuws binnen te halen, op ieder moment van de dag. De Digg Reader moet daarnaast overzichtelijk worden, waarbij de focus op de tekst en afbeeldingen ligt. Je abonnementen kun je uiteraard vanuit Google Reader importeren.

Op het eerste gezicht lijkt de dienst wel enorm op Feedly, een ander Google Reader-alternatief. Het biedt vrijwel dezelfde functies en als je het logo van Digg links bovenin wegdenkt, is het niet onwaarschijnlijk dat je denkt dat je naar Feedly kijkt.

tumblr_inline_mojjsmmiyB1qz4rgp

Op 26 juni verschijnt nog wel alleen de web-versie en iPhone-app van Diggs Google Reader-alternatief. In de zestig dagen daarna moet de update voor de Android-app gereed zijn en richt Digg zich dus op verschillende verbeterpunten, zoals het ondersteunen van notificaties. Later is er overigens sprake van een freemium-model, maar alle tot nu toe bekende functies zullen gratis zijn.

Via: NUtech

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu