De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

DigiD-app ondersteunt binnenkort geen oudere Android-versies meer

Wouter Nijsen
22 januari 2019, 12:11
2 min leestijd
DigiD-app ondersteunt binnenkort geen oudere Android-versies meer

Let op: de app van overheidsdienst DigiD werkt binnenkort niet meer op oude Android-versies. Je toestel moet vanaf volgende maand op minimaal Android 6.0 (Marshmallow) draaien om de app te blijven gebruiken.

DigiD Android-app niet meer op oudere versies

In de Play Store wordt vermeld dat de DigiD-app ‘vanaf februari 2o19’ apparaten met een oudere versie dan Android 6.0 niet meer ondersteunt, schrijft Tweakers. De huidige versie van de app is 1.4.1 en vermoedelijk verschijnt volgende maand een update die ondersteuning voor oude Android-updates schrapt. Het is onduidelijk wanneer dit precies gebeurt; in de Play Store wordt geen specifieke datum genoemd.

digid android-app

Volgens de distributiecijfers van Google draait 21,3 procent van alle Android-apparaten wereldwijd op Android 6.0 (Marshmallow), en 29 procent op nog oudere versies, zoals Lollipop en KitKat. Deze cijfers van Google zijn echter sinds eind oktober 2018 niet meer bijgewerkt.

Tweakers keek daarom naar cijfers van StatCounter, dat data heeft van de populairste Android-versies in Nederland. Daaruit blijkt dat een veel kleiner deel op een oude Android-versie draait, en de meeste telefoons in ons land beschikken over Android 8.0 (Oreo).

Dit kun je met de DigiD-app

De officiële DigiD-app gebruik je om snel en veilig in te loggen bij de overheid en andere diensten, zoals de Belastingdienst, DUO, Studielink en de website voor het studentenreisproduct. Om de app te kunnen gebruiken, dien je ‘m eerst te activeren. Hiervoor log je in met je DigiD, voer je een sms-code in en kies je een pincode. Heb je dit gedaan, dan kun je bij het inloggen een 4 letterige-koppelcode invoeren en vervolgens met de DigiD-app de qr-code in beeld scannen. Daarna moet je alleen nog de pincode invullen.

De app is gratis te gebruiken en downloaden in de Play Store. Wanneer de applicatie definitief niet meer werkt op Android-apparaten met versies ouder dan Android 6.0, werken we dit artikel bij.

Download de DigiD-app in de Play Store (gratis)

Bron: Tweakers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu