De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Android Q voegt Digitaal Welzijn toe aan Chrome-browser’

Michel van 't Klaphek
21 februari 2019, 9:15
2 min leestijd
‘Android Q voegt Digitaal Welzijn toe aan Chrome-browser’

Digitaal Welzijn is momenteel slechts voor een paar smartphones beschikbaar. Google wil dit aantal uitbreiden door de app tegen smartphoneverslaving te koppelen aan Chrome. Dit gaat gebeuren met de release van Android Q, later dit jaar.

Lees verder na de advertentie.

‘Digitaal Welzijn wordt gekoppeld aan Chrome met Android Q’

Dat heeft 9to5Google ontdekt in een vroege ontwikkelaarsversie van Android Q. Het werkt heel simpel. In het instellingenmenu van Chrome heb je straks een optie om de browser te koppelen aan Digitaal Welzijn.

Digitaal Welzijn Chrome-koppeling

Hierdoor weet de app tegen smartphoneverslaving precies welke websites jij bezoekt, en hoe lang. Wanneer je over je dagelijkse limiet dreigt te gaan krijg je een waarschuwing. Zodra de tijd op is gaat de website ‘op slot’.

Dit maakt het een stuk makkelijker om van bepaalde websites af te kicken. Momenteel houdt Digitaal Welzijn namelijk wel bij hoeveel tijd je in totaal aan Chrome kwijt bent, maar niet welke websites je specifiek bezoekt. Dankzij de nieuwe functie kun je dus veel preciezer doelen stellen en je smartphonegebruik minderen.

Waarom pas in Android Q?

Het is niet helemaal duidelijk waarom Google deze uitbreiding op Digitaal Welzijn pas met Android Q uitbrengt. Mogelijk betekent het dat alle smartphones tegen die tijd de beschikking krijgen over de app tegen smartphoneverslaving. Waarschijnlijk gaan we Android Q tijdens de Google I/O 2019, die vermoedelijk tussen 7 en 9 mei plaatsvindt, voor het eerst in actie zien.

Digitaal Welzijn is Googles poging om smartphoneverslaving aan te pakken. In feite is het een verzameling aan functies die ervoor zorgen dat je minder lang op je smartphone zit. Zo kun je op gezette tijden het scherm grijs maken en notificaties dempen. Lees er alles over in onze Digitaal Welzijn review.

Ook aan de slag met Digitaal Welzijn, maar heb je geen Google Pixel of Nokia 7 Plus? Probeer dan ActionDash, een app die de functies toegankelijk maakt voor alle smartphones!

Volg het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu