Zo download je de Digital Wellbeing-bèta voor je Google Pixel

Michel van 't Klaphek
6 augustus 2018, 20:41
2 min leestijd
Zo download je de Digital Wellbeing-bèta voor je Google Pixel

Android 9.0 (Pie) bevat een exclusief cadeautje voor Pixel-gebruikers. Zij kunnen namelijk direct aan de slag met ‘Digital Wellbeing’, waarmee Google smartphoneverslaving probeert aan te pakken.

Lees verder na de advertentie.

Digital Wellbeing in Android 9.0: dit moet je weten

Smartphoneverslaving wordt een steeds groter probleem. Fabrikanten nemen hun verantwoordelijkheid en proberen gebruikers verstandiger met hun toestel om te laten gaan. Google doet dat door in Android 9.0 (Pie) ‘Digital Wellbeing’ toe te voegen, oftewel digitaal welzijn.

Dit is een verzameling apps en functies om Android-gebruikers te helpen in het vinden van een goede balans tussen off- en online zijn. Zoals gebruikelijk kunnen Pixel-bezitters als eerst aan de slag met de nieuwe functie.

Zo doe je mee aan de exclusieve bèta:

  1. Installeer Android 9.0 (Pie) op je Pixel-toestel;
  2. Ga naar de speciale Digital Wellbeing-aanmeldpagina;
  3. Vul hier je e-mailadres in en bevestig dat je Android 9.0 draait;
  4. Je krijgt een link per e-mail om de app in Google Play te downloaden. Volg de instructies op.

Zoals gezegd kun je je alleen aanmelden wanneer je in het bezit bent van een Google Pixel, Pixel XL, Pixel 2 of Pixel 2 XL. Je hoeft niet meegedaan te hebben met het Android P-bètaprogramma.

→ Lees meer over de nieuwe functies in ons Android 9.0-overzicht

Zo pakt Digital Wellbeing smartphoneverslaving aan

Google probeert dus voor balans in technologiegebruik te zorgen. Het centrale punt hiervan is de nieuwe app Dashboard. Hierin zie je telefoon verslaafd je bent. Per app staat aangegeven hoeveel minuten je er dagelijks mee bezig bent. Ook zie je hier hoe vaak je het toestel ontgrendelt.

Vervolgens kun je besluiten om apps minder te gebruiken door een wekker in te stellen. Deze waarschuwt je zodra je over je dagelijkse tijdslimiet dreigt te gaan. Wanneer je van jezelf bijvoorbeeld 30 minuten per dag aan Facebook mag spenderen, gaat er een wekkertje af.

Digital Wellbeing screen

De Niet-storen-modus zorgt er verder voor dat je niet afgeleid wordt door je telefoon wanneer je even moet concentreren, aan het vergaderen bent of bijvoorbeeld afspreekt met vrienden. Notificaties worden niet op het scherm weergeven en ook het meldinggeluid wordt gedempt.

Tot slot gaat Digital Wellbeing je ook helpen met in slaap vallen. Dit doet Android 9.0 door vlak voor het slapen gaan automatisch de niet-storen-modus aan te zetten, en het scherm minder fel te maken. Alle kleuren worden grijsachtig weergeven, wat prettiger is voor je ogen zodat je beter in slaap kunt vallen.

Meer over Android 9.0 (Pie)

Android 9.0 (Pie) is per direct beschikbaar op alle Pixel-toestellen en komt later deze herfst naar alle telefoons die meededen met het bètaprogramma. De nieuwe Android-versie is een stuk slimmer, zorgt voor een langere accuduur en maakt notificaties rijker. Bovendien biedt het ondersteuning voor toestellen met een notch.

Het laatste nieuws over Android Pie

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu